Két zeneelméleti könyv jelent meg a Zeneakadémia oktatóitól

2023. február 8.

Terray Boglárka, illetve Balogh Máté munkái kötődnek az intézményhez több szálon kapcsolódó Gárdonyi családhoz, a kiadványok bemutatója március 27-én lesz az ISON-ban.

A közelmúltban két zeneelméleti könyv is megjelent az Editio Musica Budapest kiadónál a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Zeneelméleti Tanszéke oktatóinak munkájaként.

Terray Boglárka Gárdonyi Zsolt J. S. Bach ellenpontművészete című könyvét fordította le, Balogh Máté pedig az apa, Gárdonyi Zoltán máig használatban lévő formatankönyvéhez készített kiegészítő kötetet Példatár Gárdonyi Zoltán Elemző formatanához címmel.

 

Balogh Máté (fotó: Jelenkor/Tóth László) és Terray Boglárka (fotó: Zeneakadémia/Erdős Dénes)

 

Az idősebb Gárdonyi egykor a Zeneakadémia protestáns egyházzene tanszékének vezetője volt, fia, a Würzburgban élő Zsolt pedig többször tartott már kurzust az intézmény Doktori Iskolájában.

A két könyvet március 27-én 19 órától az ISON rendezvényhelyszínen (1074 Budapest, Hársfa utca 25.) mutatják be. Az eseményen szakmai kerekasztal-beszélgetést tart Terray Boglárka, Balogh Máté, Gárdonyi Zsolt és Kerékfy Márton, a kiadó főszerkesztője.

A részvételhez nem szükséges regisztrálni, a rendezvény idején büfé várja az érdeklődőket, és a köteteket is meg lehet vásárolni.