Kodály módszere zseniális. … Minden jó zenélés az énekhangnál kezdődik.

Solti György

Koncertlátogatási szabályok az egyetemi koncerteken

2021. december 7.

A vonatkozó 484/2020. (XI. 10.) sz. kormányrendelet értelmében november 1-től kötelező az orrot és a szájat eltakaró maszk viselése az egész épületben, az ott tartózkodás teljes időtartama alatt

Az oktatási tevékenység részét jelentő, az Egyetem honlapján meghirdetett tanszaki koncertekre szintén a 484/2020. (XI. 10.) sz. kormányrendelet értelmében július 3-tól csak védettségi igazolvánnyal lehet belépni, mivel a Zeneakadémia ezekre nem értékesít helyre szóló belépőket. A fenti jogszabály értelmében az ilyen, nem konkrét ülőhelyre szóló belépővel megrendezésre kerülő rendezvények csak védettségi igazolvánnyal látogathatók.

A Zeneakadémia belépőjeggyel látogatható nyilvános hangversenyeire továbbra is be lehet lépni védettségi igazolvány nélkül. Ha módosul a jogszabály erre vonatkozóan, arról azonnal értesítjük közönségünket.

A járvány terjedése elleni védelem érdekében a kézfertőtlenítőket változatlanul megtalálják bejáratainknál, a termek gépi szellőztetését is intenzíven végezzük, és kérjük, lehetőség szerint ügyeljenek a biztonságos távolság megtartására.

Kérjük szíves együttműködésüket.

A járványhelyzet következtében gyakrabban fordulnak elő változások a meghirdetett műsorokban, ezért kérjük, hogy a koncert előtt néhány nappal és az indulás előtt ellenőrizzék a Zeneakadémia honlapját és közösségi oldalait, amelyeken haladéktalanul hírt adunk az esetleges változásokról.

Online jegyvásárlóinkat közvetlenül, személyre szólóan tájékoztatjuk a változásról, a jegypénztárban jegyet vásárlókat sajnos nem tudjuk minden esetben elérni.

Munkatársaink a kozonsegkapcsolat@zeneakademia.hu e-mail-címen, valamint hétfőtől csütörtökig, ünnepnapok kivételével 10.00–12.00 és 14.00–16.00 óra között a 06 30-339-58 17-es számon tudnak felvilágosítást adni (visszahívást sajnos nem tudunk vállalni). A pénztár nyitvatartási idejében a 321-0690-os telefonszámon is kérhetnek tájékoztatást, de ezúton is felhívjuk szíves figyelmüket, hogy a pénztárban dolgozó munkatárs nem mindig tudja felvenni a telefont, amikor vásárló tartózkodik a jegypénztárban. Kollégáink leterheltsége miatt kérjük, ha lehet, elsődlegesen honlapunkról tájékozódjanak.

Köszönjük megértésüket!