Konferencia Rajeczky Benjamin emlékére

2014. november 10.

Huszonöt éve hunyt el a neves zenetörténész, a magyar népzene és a középkori zenetörténet kimagasló kutatója. November 13-án egész napos konferenciával emlékeznek rá a Zenetudományi Intézet.

A Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem egykori legendás tanárának, Rajeczky Benjaminnak állít emléket az MTA BTK Zenetudományi Intézet idén novemberben szakmai eseményével. A középkori magyar zenét, a gregoriánt és a magyar népzenét behatóan ismerő zenetörténész nemzetközileg is jelentős tudományos eredményeket ért el a gregorián és a népzenekutatás területén és kétség kívül nagy hatással volt a magyar zenei életre.

A konferencián többek között olyan elismert előadók szerepelnek, mint Tari Lujza, az egyetem tudományos főmunkatársa. Az eseményen megtekinthető a Gaál István által készített, Rajeczky életéről és munkásságáról szóló portréfilm, valamint a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Népzene Tanszékének hallgatóinak előadásában elhangzanak Rajeczky gyűjtéseiből származó népdalok.

A konferencia helyszíne az MTA BTK Zenetudományi Intézet Bartók-terme, az ülés részletes programja ide kattintva olvasható.