Különdíjat nyert az Anima Musicae versenyén a Zeneakadémia diákja

2020. szeptember 14.

Ötvenhat beérkezett pályamű közül Lázár Dániel MA zeneszerzés-tanár szakos hallgató elnyerte az egyik különdíjat a Für Anima elnevezésű megmérettetésen.

A járványhelyzet miatt a Bartók Rádió Márványtermében zárt ajtók mögött rendezték meg szeptember 13-án az Anima Musicae Kamarazenekar szervezésében a Für Anima zeneszerzés verseny döntőjét, amelyen egyetemünk növendéke, Lázár Dániel az együttes hangfelvétel-különdíját érdemelte ki. A zsűri neves hazai zeneszerzőkből és előadóművészekből állt, tagja volt Rohmann Ditta csellóművész, Dukay Barnabás, Horváth Balázs, Tornyai Péter, Serei Zsolt és Tihanyi László zeneszerzők (utóbbi az elnöki posztot is betöltötte), valamint G. Horváth László hegedűművész. Döntésük értelmében az első díjat és a zenekar különdíját Bánkövi Gyula, a második helyezést Zámbó Jonatán, a harmadikat pedig Brandenburg Ádám kapta. A FUGA különdíjában megosztva Bánkövi Gyula és Molnár Viktor részesült.

Tihanyi László szerint változatos, sokszínű művek születtek, amelyek létjogosultságot adtak az Anima Musicae Kamarazenekar versenyének, a zsűrinek pedig külön örömére szolgált, hogy egy kiforrott zeneszerző egyéniség mellett ígéretes fiatalok műveit ismerhették meg.

A hangverseny műsorát felvételről a Bartók Rádió szeptember 15-i Ars Nova műsorban hallgathatják meg az érdeklődők 22 órai kezdettel.