Leköszönt a főigazgató és Bányai Mikóst jelölte ki a NEFMI miniszteri megbízottnak

2011. június 27.

 

Miután a minisztériumi zárolások következtében a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem működése pénzügyileg válságos helyzetbe került, az intézmény vezetése április végén miniszteri biztos kinevezését kérte  a nemzeti erőforrás miniszternél, ezzel egyidőben benyújtotta lemondását Török László, főigazgató.

 

A fenntartó minisztérium Bányai Miklóst jelölte ki miniszteri megbízottnak. Alapvető feladata a Liszt Ferenc téri főépület felújítási projektjének felügyelete lesz, megbízatása 2011. június 21-én vette kezdetét és a rekonstrukciós beruházás befejeztéig, de legkésőbb 2013. december 31-ig tart. Török László főigazgatói jogviszonya 2011. június 27-én hivatalosan is megszűnt.

 

Bányai Miklós június 21-én mutatkozott be az egyetemi szenátus tagjainak és ezen a héten már hozzá is lát a feladataihoz. A miniszteri megbízott az MTI-nek elmondta, a Zeneakadémia önhibáján kívül került ilyen súlyos helyzetbe, és miniszteri megbízottként az a feladata, hogy stratégiai javaslatokkal segítse a helyzet megoldását. A teljes híradás itt olvasható.