Lengyelországban lépett fel a Zeneakadémia Szimfonikus Zenekara

2014. április 15.

Nagy sikerrel szerepelt a katowicei Szymanowski Zeneakadémián 2014. április 7-11 között negyedik alkalommal megrendezett Akadémiai Szimfonikus Zeneakarok Nemzetközi Fesztiválján a Ménesi Gergely vezette együttes.

A Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem mellett a házigazda Szymanowsky Akadémia, valamint a Harkovi Művészeti Egyetem Szimfonikus Zenekara, és a varsói Sinfonia Iuventus vett részt a találkozón. A Zeneakadémia Szimfonikus Zeneakara április 10-én adott koncertet Ménesi Gergely vezényletével. A koncert műsora megegyezett a 2013. november 14-i Génie oblige! – 138 éves a Zeneakadémia című ünnepi hangverseny reprezentatív programjával: Zombola Péter a Zeneakadémia felkérésére komponált zenekari nyitányát követően Weiner Leó Románcában Karasszon Eszter (gordonka)  és Farkas Mira (hárfa) játszott szólót, majd Haydn 38. C-dúr Visszhang-szimfóniája hangzott el. A szünet után Gyöngyösi Ivett lépett színpadra Liszt Esz-dúr zongoraversenyével, s Liszt Les Préludes-je zárta a koncertet. A főpróbán és az április 10-i előadáson készült galériát az alábbi fotóra kattintva  lehet megtekintetni.
 


 

A Zeneakadémia Szimfonikus Zenekara a lengyel turné mellett két másik fontos projekt részese 2014 tavaszán: március 26-án a Nagyeremben Kobajasi Kenicsiró vezényletével Beethoven IX. szimfóniáját adta elő az egyetem együttese, május 7-én pedig a Ligeti György Hamburgi koncertjében és Requiemjében működnek közre hallgatóink Rácz Zoltán irányításával a Bartók Béla Nemzeti Hangversenyteremben.

Címkék