LFZE sikerek a Beethoven-kadenciaversenyen

2016. április 12.

Az Beethoven Budán 2016 fesztivál keretein belül első ízben megrendezett kadenciaverseny mindhárom dobogós helyezését a Zeneakadémia büszkeségei érdemelték ki: a díjazottak közt volt Szüts Apor, Kiss Péter és Mester Dávid.

A Budavári Önkormányzat 2015 őszén hirdette meg az első jeligés Beethoven-kadenciaverseny pályázatát, amelyre a zeneszerző négy zongoraversenyének kadenciájával lehetett jelentkezni. A pályaműveket A pályázatokat egy hét tagú zsűri bírálta el, amelynek tagjai Maros Miklós, Szakcsi-Lakatos Béla, Malcolm Bilson, Baranyay László, Mácsai János, Bán Teodóra és Katona Márta voltak. A pályázatra összesen hét munka érkezett, s közülük az első díjat Szüts Apor, egyetemünk BA másodéves zongora szakos hallgatója, a másodikat Kiss Péter, a Zeneakadémia kamarazene tanára, a harmadikat pedig Mester Dávid, BA másodéves alkalmazott zeneszerzés szakos hallgató nyerte el.

A győztes 1000 euro díjazásban részesült, valamit, részt vehet a Fidelio Fortissimo mentor programban, de magas jutalom illeti a második és a harmadik helyezett is. A fiatal zongoraművészek ezen kívül be is mutatkozhatnak idén a május 5-8-ig tartó Beethoven Budán fesztivál záróhangversenyén. A harmadik helyezést elért Mester Dávid Beethoven B-dúr rondóját mutatja majd be május 8-án este az MTA Budavári Dísztermében, az első két helyezést elért ifjú tehetség pedig eljátszhatja az általa választott versenyművet saját kadenciájukkal a Budafoki Dohnányi Zenekarral.

Gratulálunk a díjazottaknak!

Címkék