Liszt Ferenc nyomában - 3. budapesti záróforduló

2011. október 27.

Liszt Ferenc nyomában

3. budapesti záróforduló

 

 

 

A Zöldgömb Sport Klub a Liszt Ferenc-emlékévhez kapcsolódva háromfordulós kulturális vetélkedőt rendez Budapesten a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Liszt Ferenc Emlékmúzeuma és Kutatóközpontja valamint a Liszt Ferenc Társaság szakmai támogatásával.

 

A harmadik forduló 2011. november 12-én, szombaton 11.00 órától kerül megrendezésre!


A játék menete: az előzetesen regisztrált résztvevők a verseny napján a Budapest, I. ker. Szentháromság téren, a szobornál kézhez kapott térkép segítségével felkeresnek néhány olyan, a Budai Várnegyed területén található helyszínt, ahol a zeneszerző megfordult, majd kitöltenek egy feladatlapot, melynek kérdése szorosan kapcsolódik a helyhez.

A játék végén a kitöltött feladatlapokat a rendezőknek az Óbudai Társaskörben (Budapest, III.ker. Kiskorona utca 7. szám) leadják.

Itt 13.30 órától a Trio Nomen Est (tagjai: Németh Márta - hegedű, brácsa, Kósz-Nadray Gyöngyi - zongora, Darvassi Andrea - zongora) koncertjére kerül sor, majd  ezt követően a sorsoláson a játékosok –több más, értékes ajándék mellett- két darab belépőjegyet is nyerhetnek a Budapesti Vonósok 2011. november 20-i, a Duna Palota Színháztermében tartandó Angol estjére, melyen Purcell, Britten és Elgar egy-egy darabja is elhangzik majd.

 

A játékra 2011. november 10-ig lehet előzetesen regisztrálni, ehhez az alábbi kérdésre adott helyes választ kell elküldeni névvel, e-mail címmel és az életkor megjelölésével a zoldgomb [at] zoldgomb [dot] hu e-mail címre:

 

         A mai zongorák és pianínók hány darab fehér színű billentyűvel rendelkeznek?

                        A.  48                             B.  50                            C. 52