Liszt Ferenc nyomában - a Zöldgömb Sportklub játéka

2011. március 16.

A Zöldgömb Sport Klub a Liszt Ferenc-emlékévhez kapcsolódva háromfordulós kulturális vetélkedőt rendez Budapesten a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Liszt Ferenc Emlékmúzeuma és Kutatóközpontja valamint a Liszt Ferenc Társaság szakmai támogatásával.

 

Az első forduló 2011. április 16-án, szombaton 12.30 órától kerül megrendezésre! (a második és harmadik budapesti forduló október-november hónapban)

 

A játék menete: az előzetesen regisztrált résztvevők – miután a címükre kiküldött feladatlapot helyesen kitöltve visszaküldték- a verseny napján a Budapest, VI. Liszt Ferenc téren, a zeneszerző szobránál kézhez kapott térkép és feladatlap segítségével felkeresnek néhány helyszínt, ahol a zeneszerző megfordult, majd a kitöltött feladatlapokat a rendezőknek a Liszt Ferenc Emlékmúzeumban (Budapest, VI. Vörösmarty utca 35.) leadják.

 

Itt 14.00 órától kerül majd sor az első forduló sorsolására, melyen a játékosok –több más, értékes ajándék mellett- elnyerhetik a Nemzeti Filharmónikusok 2011. május 24-én, a Művészetek Palotájában megrendezendő Szent Erzsébet legendája című oratórium megtekintésére szóló belépőjegyeket is.

 

A játékra 2011. március 27-ig lehet előzetesen regisztrálni, ehhez az alábbi kérdésre adott helyes választ kell elküldeni névvel, e-mail címmel és az életkor megjelölésével a zoldgomb [at] zoldgomb [dot] hu e-mail címre:

 

Ki az a híres magyar festőművész, akinek Liszt Ferenc dedikálta a 16. Magyar Rapszódiáját?

A. Paál László
B. Munkácsy Mihály
C. Than Mór


A játékra 12 éves kortól 99 éves korig kezdődően bárki jelentkezhet, azonban - technikai okok miatt-

 

csak az első 120 fő jelentkezését tudjuk elfogadni!