Magas állami kitüntetést kapott Komlós Katalin

2021. augusztus 24.

A Magyar Érdemrend tisztikeresztje polgári tagozata kitüntetést vehette át Komlós Katalin, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem professor emeritája Palkovics László innovációs és technológiai minisztertől.

A Széchenyi- és Erkel Ferenc-díjas zenetörténész több évtizedes zenepedagógusi pályafutása, a XVIII. századi billentyűs hangszerekkel kapcsolatos zenetörténeti kutatásai, valamint tudományos igényű ismeretterjesztő tevékenysége elismeréseként kapta meg a díjat.

 

Komlós Katalin (fotó: Zeneakadémia / Fazekas István)

 

Az augusztus 20-i nemzeti ünnep alkalmából a tárcavezető hétfőn, a Pesti Vigadóban a Magyar Érdemrend középkereszt polgári tagozat, a Magyar Érdemrend tisztikereszt polgári tagozat, a Magyar Érdemrend lovagkereszt polgári tagozat, a Magyar Arany Érdemkereszt polgári tagozat, a Magyar Ezüst Érdemkereszt polgári tagozat és a Magyar Bronz Érdemkereszt polgári tagozat kitüntetéseket nyújtotta át összesen 97 embernek. Palkovics László úgy fogalmazott: a díjak átadása a nemzet életének egyik legfontosabb kulturális jelentőséggel bíró eseménye, hiszen az állami kitüntetések elismerik egyéni életpályák eredményes munkáját, másrészt megmutatják, hogy Magyarország milyen tehetségtőkével rendelkezik. „Büszkék lehetünk arra, hogy nemzetközi szemmel nézve is milyen sok magas kvalitású tudóst, művészt, sportolót, közösségteremtő egyént adott Magyarország a világnak” – jelentette ki Palkovics László.