Magyar Valentin megkapta a Concorde Tehetség Díjat

2022. december 8.

Ismét átadták a 2015-ben alapított elismerést, amelyet a Concorde Értékpapír Zrt. és a Zeneakadémia Baráti Köre ítél oda az egyetem kiemelkedő hallgatóinak.

A Magyar Zene Házában december 7-én tartott ünnepségen Dr. Batta András, a Zeneakadémia korábbi rektora, a Zeneakadémia Baráti Körének elnöke adta át az 500 000 forinttal járó díjat.

Magyar Valentin 2013-tól Budapesten Eckhardt Gábornál folytatta tanulmányait, 2015-ben felvételt nyert a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Rendkívüli Tehetségek Képzőjébe, jelenleg az intézmény mesterszakos növendéke, tanárai Várjon Dénes és Farkas Gábor. 

 

Magyar Valentin (fotó: Sepsi Botond)

 

Számos rangos megmérettetésen bizonyított már: 2017-ben második díjat kapott a grazi Bartók zongoraversenyen, 2020-ban megnyerte előbb a Yamaha versenyét, majd a HCC New Yorki-i zongoraversenyét, 2021-ben 3. helyezést ért el a Weimari Nemzetközi Liszt Versenyen (az első díjat nem adták ki), ugyanebben az évben Junior Prima-díjat kapott, idén pedig elnyerte a Kocsis–Hauser Alapítvány Kocsis Zoltán-díját.

Ez év áprilisában két másik zeneakadémista, Józan Vivien és Szenthelyi Krisztián szintén megkapta a Concorde Tehetség Díjat.

 

Címkék