Malcolm Bilson mesterkurzust tart a Zeneakadémián

2016. április 4.

 

Időpont, helyszín:

2016. április 25. hétfő, 10.00
2016. április 26. kedd, 10.00
2016. április 27. szerda, 10.00

Zeneakadémia Ligeti György épület, II. emeleti stúdió
(1077 Budapest, Wesselényi u. 52.)

 

A kurzus hangszerei:

  • Walter fortepiano 1795 Chris Maene
  • Graf fortepiano op. 318 Paul McNulty

 

Részvételi lehetőségek:

A kurzuson való részvétel a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem, valamint a Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskola és Gimnázium növendékei számára ingyenes.

A jogviszonnyal nem rendelkező érdeklődők számára a kurzus részvételi díjai:

  • Aktív közreműködő 1 napra: 6000 Ft
  • Passzív résztvevő 1 napra: 3000 Ft

Hallgatóságot is várunk szeretettel, de kérjük, hogy mindenki regisztráljon a kurzusra! Az érdeklődők várhatóan előre meghirdetett időpontban kipróbálhatják a mesterkurzusra érkezett Graf fortepianot is. Figyeljék a kiírást!

A kurzusra jelentkezni a Jelentkezési lap kitöltésével lehet, mely letölthető innen. A kitöltött jelentkezési lapokat legkésőbb április 21-ig lehet leadni személyesen Szlabey Melindánál (1077 Budapest, Wesselényi u. 52. fsz. 6. iroda), vagy e-mailben az szlabey.melinda[kukac]zeneakademia.hu e-mailcímre elküldve.

 

 

Malcolm Bilson zongora- és fortepiano művész, zenetörténész pályafutását a historikus előadói gyakorlat és a régi hangszerek bemutatásának szentelte, szakterülete a fortepiano újrafelfedezése és bemutatása a koncertéletben, hanglemezeken és a katedrán. Előadóművészként számos Mozart, Haydn, Beethoven, Schubert és Schumann zongoramű hiteles, korhű tolmácsolását hallhatta tőle a közönség, valamint számos felvétel, album készült zongorajátékával. Neve és munkássága elválaszthatatlan a historikus zenélés többi kiválóságától: John Eliot Gardiner, az English Baroque Soloists, Christopher Hogwood és az Academy of Ancient Music, Nicholas McGegan és a Philharmonia Baroque Orchestra éppúgy partnerei, mint a New York Chamber Singers, a Monteverdi Choir vagy Anner Bijlsma.

 

Címkék