Már lehet jelentkezni a Kodály Szemináriumra és a Kodály Szimpóziumra

2013. március 1.

 

 

27. Nemzetközi Kodály Szeminárium és Művészeti Fesztivál, Kecskemét

2013. július 15. - augusztus 2.

Jelentkezési határidő: 2013. április 15.

Szervező: Kodály Intézet (Kecskemét)

A mesterkurzusok programja letölthető innen!

Részletes információ: www.kodalyseminar.hu

 

 

21. Nemzetközi Kodály Szimpózium, Kecskemét

2013. július 29.- augusztus 2.
Az előadások kivonatának beadási határideje: 2013. január 31.
Kedvezményes részvételi díj a korán jelentkezőknek! A kedvezmény érvényes: 2013. április 10. előtt
A szimpóziumi jelentkezések beküldésének végső határideje: 2013. június 10.
Szervező: Kodály Intézet (Kecskemét), Nemzetközi Kodály Társaság, Kecskeméti Kulturális és Konferencia Központ

Részletes információ: www.iks2013.hu

 

 

Mindkét rendezvény angol nyelven lesz megtartva!

A Szeminárium mesterkurzusaira (Karvezetés, Opera- és Daléneklés, Zeneszerzés, Zongora) magyar és határon túli magyar résztvevők jelentkezését is várjuk. Alapfokú angol nyelvtudás szükséges.

Magyar ill. határon túli résztvevőknek korlátozott számban ösztöndíj-lehetőségek. Érdeklődni az office [at] kodaly [dot] hu címen lehet.

 

A Kodály Szeminárium és Művészeti Fesztivál intézménye több mint 30 éves múltra tekint vissza. Célja a magyar zenepedagógia eredményeinek közkinccsé tétele, a Kodály Zoltán nevével fémjelzett zenepedagógiai rendszer nemzetközi terjesztése, elméleti és gyakorlati kérdéseinek megismertetése az érdeklődőkkel. A Szemináriumon a kezdetektől napjainkig a világ 52 országából több ezer zenepedagógus és karvezető vett részt. Az évek során ez a rendezvény – hangversenysorozattal is kibővülve – a kortárs zenepedagógia egyik legrangosabb európai találkozóhelyévé fejlődött.

 

A Szeminárium tartalmát tekintve a résztvevők aktív zenei tevékenységének frissítésére, illetve elmélyítésére törekszik. A zenei készségek minél magasabb szintre való segítése mellet fontosnak tartjuk, hogy a hazai iskolai gyakorlatból az elérhető legjobb példákat bemutató órák formájában közel hozzuk a résztvevőkhöz.

 

A Nemzetközi Kodály Társaságnak (International Kodály Society) 34 országból vannak aktív tagjai, és 16 országban van kapcsolata az adott nemzet Kodály társaságával. A Társaságot 1975-ben alapították Kecskeméten azzal a céllal, hogy a Kodály nevéhez kapcsolódó zenei, zeneoktatási és kulturális eszméket hirdesse mind a zene egyetemes, mind a zeneoktatás és azon belül is a fiatalság nevelésének ügyeit szem előtt tartva. A Társaság nemzetközi fórumként szolgál mindazoknak, akik a nagy zeneszerző, tudós, zenepedagógus szellemiségét aktív munkájukkal viszik tovább.

 

A Nemzetközi Kodály Társaság kétévente más-más helyszínen rendezi meg szimpóziumát és közgyűlését; 1975, 1987 és 1999 után 2013-ban ismét a kecskeméti Kodály Intézet lesz a házigazdája a rangos eseménynek, amely így egybeesik a 27. Nemzetközi Kodály Szeminárium programjaival is -- így biztosítva az érdeklődők számára még sokrétűbb lehetőségeket tapasztalataik megosztására és ismereteik elmélyítésére.