Marton Éva születésnapi gálaestje az Operaházban

2013. június 4.

A Zeneakadémia tanszékvezető egyetemi tanára, Corvin-lánc, Kossuth- és Bartók-Pásztory-díjas énekművész hetvenedik születésnapja alkalmából nemzetközi sztárok és tanítványai részvételével rendeznek nagyszabású gálakoncertet 2013. június 16-án.

A Zeneakadémia tanszékvezető egyetemi tanára, Corvin-lánc, Kossuth- és Bartók-Pásztory-díjas énekművész hetvenedik születésnapja alkalmából nemzetközi sztárok és tanítványai részvételével rendeznek nagyszabású gálakoncertet 2013. június 16-án a Magyar Állami Operaházban.

 

Napjaink egyik legelismertebb hőstenorja, a Münchenben született, a Bajor Állami Operaházhoz világsztárként is szorosan kötődő Jonas Kaufmann három számot énekel a Marton Éva 70. születésnapja alkalmából rendezendő gálaesten. A koncert másik díszvendége Grace Bumbry lesz. Az amerikai mezzo elsősorban Verdi-hősnőként vált világhírűvé, és az Operaházban Marton Évával együtt is fellép majd: Offenbach Hoffmann meséi című művéből adja elő a két díva a Barcarolét a II. felvonásból.

 

Marton Éva (fotó: Emmer László)

 

A Marton Éva-gálán fellép a művésznő több egykori és jelenlegi tanítványa, így Molnár Levente és Szabóki Tünde mellett Rácz Rita, Pataky P. Dániel és Vörös Szilvia is. A gálaest rendezője Káel Csaba, műsorvezetője egyetemünk rektora, Dr. Batta András, a házigazda pedig Ókovács Szilveszter lesz. Az ünneplés ezzel azonban nem ér véget, hiszen másnap, június 17-én Marton Éva egyik legendás alakítását, Ponchielli La Giocondájának 1986-os bécsi előadását vetítik az Operaházban.

 

Szintén az Andrássy úti dalszínházban rendezi meg a Zeneakadémia Ének Tanszéke hagyományos év végi operavizsgáját 2013. június 30-án – a meghirdetett műsor előtt szintén várható a tanárnő szűkebb körű köszöntése. Marton Éva részletes életrajza ide kattintva olvasható el.