Második díjas lett a Zeneakadémia növendéke Los Angeles-ben

2022. november 21.

Ifjabb Balázs Elemér a november 19–20-án megrendezett Los Angeles-i Nemzetközi Liszt Versenyen ért el kimagasló helyezést.

A kétévente rendezett megmérettetés története több mint 30 évre nyúlik vissza, Neszlényi Judith magyar zongoraművész és Geraldine Keeling amerikai Liszt-kutató alapították.

A Papageno híre szerint az Azusa Pacific University-n idén több mint 120 versenyzőt köszöntöttek a világ minden tájáról, Magyarországot és a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemet ifj. Balázs Elemér (MA I., Dráfi Kálmán növendéke), valamint Varga Gergő Zoltán (2014-ben Némethy Attilánál végzett) képviselték kiváló eredménnyel.

A verseny tíz kategóriájából Varga Gergő Zoltán elnyerte a VII., Concerto kategória első díját. Ugyanebben a kategóriában Balázs Elemér második díjat szerzett, illetve a X. Budapest Concert kategória döntőjében ünnepelte őt a közönség.

 

ifj. Balázs Elemér (fotó: Lugosi Péter)

 

Kimagasló teljesítményüket pénzjutalommal és nemzetközi koncertlehetőségekkel honorálta a zsűri és a szervező bizottság, amelynek élén Dr. Polgár Éva és Dr. Katherine Hickey állnak.

A magyar delegációt Dr. Tóth Péter és a Zeneakadémia oktatója, Dr. Borbély László zongoraművész erősítették, akik más kategóriákban bírálták a Liszt Verseny magas színvonalú produkcióit. Az esemény fővédnöke Dr. Domokos Zsuzsanna, a Zeneakadémia Liszt Múzeumának igazgatója volt.

Címkék