Matias de Oliveira Pinto cselló mesterkurzust tart a Zeneakadémián

2016. október 18.

Időpont:

2016. október 29. (szombat), 10.00-13.00 és 15.00-18.00

2016. október 30. (vasárnap), 10.00-13.00 és 15.00-18.00

 

Helyszín:

Zeneakadémia Főépület, X. terem

(1061 Budapest, Liszt Ferenc tér 8.)

 

Jelentkezés:

Aktív részvevőknek: Kirkósa Ádámnál a kirkosa.adam[kukac]zeneakademia.hu e-mail címen, repertoárral, kívánt időponttal, és amennyiben lesz zongorakísérő, az ő nevével együtt. Minden részvevőre 60 perc aktív játék jut a kurzuson.

Passzív részvevőknek: Kirkósa Ádámnál a kirkosa.adam[kukac]zeneakademia.hu e-mail címen, a látogatni kívánt időponttal, a részéveli díj ingyenes!

 

Jelentkezési határidő: 2016. október 27. (csütörtök) 12 óra

 

 

Matias de Oliveira Pinto egy São Pauló-I művész családba született. Korán megtanult zongorázni és csellózni, tizennyolc évesen pedig Zygmunt Kubala növendéke lett a Curtibiai Zeneművészeti Egyetemen. Ugyanabban az évben részt vett Aldo Parisot mesterkurzusán. Versenyeredménye alapján elnyerte a  Herbert-von-Karajan Alapítvány ösztöndíját.  A Berliner Philharmoniker vezető csellistájának, Eberhard Finke tanítványaként tovább csiszolta képességeit, majd Onczay Csabánál tanult két évig a Zeneakadémián. Részt vett Antonio Meneses, Gerhard Mantel, William Pleeth and Paul Tortelier mesterkurzusain.

A világ különféle pontjain megtartott szóló, kamarazenei és fesztivál előadásai mellett egyetemi előadásokat is tart: 1991 óta a Hanns Eisler Zeneművészeti Egyetemnek, 2005 óta pedig a Münsteri Zeneakadémiának az oktatója. Emellett számtalan sikeres cselló és kamarazene mesterkurzust tartott már Németországban, Franciaországban, Brazíliában, az Egyesült Államokban és Japánban.
Művészi képességeit és eredményeit széles szakmai körökben elismerik, játékát pedig több felvétel örökíti meg. A berlini központú "Edition Margaux" és “New Music” zeneműkiadóknál a kortárs csellózene szerkesztője, és több kortárs zeneszerző nagyra tartja rádió és CD produkciókkal kapcsolatos munkásságát.

Címkék