Maurizio Moretti zongora mesterkurzust tart a Zeneakadémián

2016. szeptember 14.

A kurzus időpontja és helyszíne:

2016. szeptember 27. (kedd), 10.00-13.00 és 14.00-18.00, X. terem
2016. szeptember 28. (szerda), 10.00-13.00 és 14.00-18.00, X. terem

 

Aktívan csak a Zeneakadémia zongora szakos hallgatói jelentkezhetnek – teljes képzősök előnyben –, passzívan a Bartók Konzi növendékei is részt vehetnek a kurzuson.

Jelentkezni – aktív résztvevőknek a játszani kívánt darab címével – Szabó Ágnes tanszéki ügyintézőnél lehet szeptember 19-ig a szabo.agnes[kukac]zeneakademia.hu e-mail címen.

A tematikát tekintve nincs megkötés, szabadon választhatnak darabot a hallgatók. A jelentkezési határidő lejárta után a tanszékvezető állítja össze a beosztást a repertoár alapján.

A kurzus nyelve angol.

 

Maurizio Moretti, az olasz zongoraiskola kiemelkedő egyénisége, a Cagliari Zeneakadémia professzora, a számos zenei fesztivál és zenekar pl. az International Chamber Music Festival of the Roman Theater of Nora, az Ente Musicale di Nuoro, az Europa Philharmonie Orchestra in Magdeburg, az I Solisti di Perugia művészeti vezetője, szólistája. A Nemzetközi Szergej Rahmanyinov verseny illetve a Sydney-i Nemzetközi Zongoraverseny győzteseként már fiatal korában elindult nemzetközi művészi karrierje, Európa vezető zenekarai gyakran hívják, számos kiváló karmesterrel dolgozott, akik közül megemlítendő Justus Frantz, Saulius Sondeskis, Yuri Bashmet, Piero Bellugi, és Marc Tardue. Külön kiemelendő kapcsolata a kiváló Mozart előadóval, Peter Maag-gal.

A játék mellett a tanítás is szenvedélye, Olaszország mellett a japán Kusatsu Fesztivál és Nyári Akadémia tanára, valamint a világ számos pontján tart mesterkurzust, nem véletlenül írja életrajzában: a zongora miatt élek!