Megállapodást kötött a Zeneakadémia és a Hagyományok Háza

2022. november 22.

A két intézmény stratégiai partnerségről szóló egyezményt írt alá, amelynek keretében együttműködnek az előadó-művészetben, az oktatásban és a kutatásban.

Dr. Vigh Andrea, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem rektora és Both Miklós, a Hagyományok Háza főigazgatója írta alá a szerződést, amelyben a felek rögzítik: közös céljuk a világhírű magyar zenei örökség és magyar zenepedagógiai eredmények megőrzése, kutathatóvá tétele és minél hatékonyabb megismertetése mind Magyarországon, mind a nemzetközi térben.

Ennek elérése érdekében, és azért, hogy e nemzeti örökség folyamatosan gazdagodjék, és az eljövendő generációk számára is hozzáférhető maradjon, az együttműködés az alábbi területekre terjed ki.

 

A Hagyományok Háza épülete (fotó: Péter János)

 

Évente egyeztetik közös rendezvényeiket (táncházakat, koncerteket, színházi előadásokat, konferenciákat). Megállapodnak, hogy a Hagyományok Háza a Zeneakadémia rendelkezésére bocsátja a színháztermet nyilvános vizsgakoncertekre, elméleti és szakmai órákra. A Zeneakadémia Népzene Tanszéke vállalja, hogy hangszeres és énekes hallgatói közreműködnek a Hagyományok Háza szombati táncházaiban.

Az együttműködés kiterjed a jövőben megjelenő, közös finanszírozásban kiadandó oktatási segédanyagok előkészítésére és megjelentetésére, valamint arra, hogy a Zeneakadémia kijelölt hallgatói a Hagyományok Háza szakmai mentorainak segítségével tematikus zenei koncertet, programot állítsanak össze és mutassanak be. Emellett kutatási területen is együttműködnek a felek.