Megjelent Eckhardt Mária Liszt Ferenc Krisztus oratóriuma és a Zeneakadémia című albuma

2011. március 30.

Liszt: Krisztus

 

Szűk két hónappal a Budapesti séták Liszt Ferenccel című  kötet megjelenése után újabb kiadvánnyal bővült a Helikon Kiadó és a Zeneakadémia közös sorozata. A Liszt Ferenc Krisztus oratóriuma és a Zeneakadémia című reprezentatív, magyar-angol nyelvű díszalbum szerzője Eckhardt Mária, a Liszt Múzeum tudományos igazgatója.

 

A Liszt Ferenc Emlékmúzeum és Kutatóközpont birtokában számos olyan izgalmas és látványos dokumentum van, amelyek Lisztnek ehhez a nagyszabású, különleges művéhez kapcsolódnak. A könyv ezt a témát járja körül, zenetörténeti adalékokkal, elemzésekkel egészítve ki a múzeumi kincsek bemutatását.

 

Az információban gazdag, képekben és illusztrációkban bővelkedő album egy könyvészti különlegességgel is büszkélkedhet: fakszimile formában adja közre Liszt egy eredeti, 14 + 2 oldalas kéziratát, mely a "Christus" egyik tételének négykezes zongoraváltozatát tartalmazza.

 

Az új kiadványt kellemes hangulatú sajtótájékoztató keretében mutatta be Szabadhegy Péter, a Helikon Kiadó ügyvezető igazgatója és Dr. Batta András, egyetemünk rektora, a könyv szerzőjének kísértében. A megjelenést a kiadványhoz méltó intenzív érdeklődés övezte:a sajtó képviselői és a  érdeklődő közönség teljesen megtöltötte a Régi Zeneakadémia kamaratermét. A könyvbemutató napján nyílt meg az a poszterkiállítás is, mely a Liszt Múzeumban őrzött dokumentumok alapján mutatja be a zeneszerző életét és munkásságát. Az esemény záróakkordjaként, a jelenlévők nagy örömére, felhangzott az albumban szereplő négykezes zongoradarab is Faddi Sarolta és Hargitai Imre tolmácsolásában.

 

Az album jelentős kedvezménnyel vásárolható meg a Helikon Kiadó online Könyváruházában.