Megnyerte a zeneakadémisták formációja a Jazz Showcase versenyt

2023. január 30.

A Symbiosis 5 több elismerést is elhozott a Müpa eseményén, a zsűri és a közönség díja mellett.

Kapolcsi-Szabó Levente (MA II. jazz-zongora), valamint az elmúlt években végzett Gyányi Tamás, Virág Benedek, Drippey Máté és Majsai Roland formációja a két fő kitüntetés mellett a Magyar Jazz Szövetség és a BMC különdíját is megkapta a tizenhatodik Jazz Showcase-en, ezzel a legsikeresebb lett a versenyzők között.

 

A Symbiosis 5 tagjai (balról jobbra): Gyányi Tamás, Kapolcsi-Szabó Levente, Virág Benedek, Drippey Máté és Majsai Roland

 

Három napon keresztül összesen hat, fiatalokból álló zenekar mutatta be tudását az eseményen. A rangos nemzetközi zsűri tagja volt elnökként Fekete-Kovács Kornél zeneszerző, trombitaművész, karmester, a Modern Art Orchestra alapítója és művészeti vezetője, továbbá Borbély Mihály klarinét- és szaxofonművész, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem tanára, Karosi Júlia énekes, zeneszerző, dalszövegíró, tanár, Otmar Klammer zenei újságíró, a grazi STOCKWERKJAZZ alapítója és igazgatója, az International Jazz Festival Leibnitz művészeti vezetője, Christoph Klein, a bécsi ZWE Jazz Club művészeti vezetője, László Attila gitárművész, zeneszerző, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem docense, valamint Steve Rubie zenész, a londoni 606 Klub tulajdonos-vezetője.

Címkék