Megnyílt a Liszt és a társművészetek c. kiállítás

2011. október 2.

Liszt és a társművészetek c. kiállítás

 

2012. augusztus 26-ig lesz látható az a nagyszabású kiállítás, amely a bicentenárium évében azt a Lisztet mutatja be, aki széleskörű érdeklődéssel, határtalan nyitottsággal folyamatos kölcsönhatásban volt kora teljes művészeti világával, akinek életműve az egyes művészeti ágak közötti szoros kapcsolatot és átjárhatóságot példázza.

 

A kiállításnak a MTA Zenetudományi Intézete ad otthont, a kiállítás fő kurátora Eckhardt Mária a Liszt Ferenc Emlékmúzeum és Kutatóközpont tudományos igazgatója.

 

A tárlat az Országos Széchenyi Könyvtár, a Magyar Nemzeti Galéria, a MTA Zenetudományi Intézete és a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Liszt Ferenc Emlékmúzeum és Kutatóközpont példaértékű együttműködésével valósult meg, a NKA "Felemelő Évszázad" program keretén belül, a Hungarofest, a Balassi Intézet, a NEFMI és a KIM támogatásával.

 

A kiállítás ünnepélyes megnyitójára 2011. október 1-én került sor, a megnyitó díszvendége volt Nike Wagner, Liszt ükunokája, Wagner dédunokája, a Weimari Művészeti Ünnepek vezetője. A kiállítást Tallián Tibor, a MTA Zenetudományi Intézete igazgatója és Hámori József Széchenyi-díjas akadémikus nyitották meg, zongorán közreműködött Lajkó István.

 

.