Megyei Prima díjat kapott Lattmann Béla jazz-basszusgitáros

2021. szeptember 16.

A Zeneakadémia oktatója a Demján Sándor-különdíjat érdemelte ki a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége Komárom-Esztergom Megyei Szervezetétől.

A tatabányai Tulipános Házban adták át a minap a megye gazdasági-, köz-, valamint kulturális és sportéletének kiválóságait elismerő kitüntetést.

Príma Díjat Kókay Krisztina esztergomi textilművész, grafikus, dr. Békefi Dezső tatabányai gyermekgyógyász, Salamon Zoltán tatabányai atlétika edző, Bánhidy László esztergomi pedagógus, művészettörténész, valamint Lattmann Béla jazz-zenész vehetett át. Utóbbi a Demján Sándor különdíjat érdemelte ki. Az Art Limes Művészeti Folyóirat (Virág Jenő), az Orfeusz Társulat, Kakuk Tamás író-költő-művészeti író és Páll János építészmérnök munkásságát is elismerték, különböző különdíjakkal. A voksok alapján a Príma Közönségdíjat a Tatabányai Bányász Öregtáncos Együttes érdemelte ki.

Lattmann Béla Dorogon született 1960-ban. Zenei pályafutását a Győri Zeneművészeti Főiskola zongora szakán kezdte, majd a budapesti konzervatórium jazz tanszakát végezte el nagybőgő szakon. 1989 óta a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Jazz Tanszékén tanít. Turnézott többek közt 2004-ben az Amerikai Egyesült Államokban (New York, Washington, Chicago), valamint részt vett az Ankarai Jazz Fesztiválon, a 2005-ös budapesti Örömkoncerten, valamint a 2007-es MOL Jazz fesztiválon Bob Mintzerrel. Nemzetközi fellépésein számos világhírű hazai és külföldi zenésszel dolgozott együtt. Korábban a Kaszakő és a Things együttes tagja volt. A Kőbányai Zenei Stúdióban is tanít, emellett több formáció tagjaként (Lattmann Quartet, László Attila Band, Charlie, Zorán, Orosz Zoltán) rendszeresen és aktívan koncertezik és stúdiózik.