Michael Chance ének mesterkurzust tart a Zeneakadémián

2016. szeptember 14.

A londoni Royal Academy of Music és a hágai Royal Conservatory professzora az Egyházzene Tanszék meghívására látogat el egyetemünkre.

A világhírű kontratenor 2016. október 24–25–26-án 11:00-13:30 és 14:30-17:00 óra között a Régi Zeneakadémia kamaratermében várja az érdeklődőket. A kurzusra a Zeneakadémia különböző tanszékeiről énekesek és kísérőik, kisebb énekegyüttesek és vokális kamaraegyüttesek jelentkezhetnek, elsősorban angol liturgikus művekkel, de a művész széles repertoárjából más reneszánsz, barokk művekkel is szívesen foglalkozik, így J. S. Bach, Händel, Monteverdi, Vivaldi és mások műveivel is.

A mesterkurzust október 26-án, szerda este 18 órától egy zárókoncerttel tesszük teljessé, ahol a résztvevő hallgatók a közönség előtt is bemutatkozhatnak.

További információ a professzorról a honlapján érthető el!

 

A kurzusért az Egyházzene Tanszék 2 kreditet állapított meg, amit a „Mesterkurzus egyházzenészeknek 2. - Chance” című tantárgyként lehet az indexbe felvenni. A tárgy teljesítésének feltétele aktív hallgatók esetében a részvétel, passzív hallgatók esetében pedig a minimum (a három nap folyamán mindösszesen) 12 órás jelenlét. A kurzus teljesítését az Egyházzene Tanszék részéről Rajk Judit igazolja.

A kurzus nyelve angol.

A kurzusra aktív és passzív hallgatók október 10-ig jelentkezhetnek Kirkósa Ádámnál, az alábbi e-mail címen: kirkosa.adam[kukac]zeneakademia.hu

A jelentkezésben a név mellett meg kell jelölni a szakot, az évfolyamot és a repertoár műveit, valamint a közreműködő hangszeres partnereket. A kurzus alatt – előzetes egyeztetés alapján – az Egyházzene Tanszék kísérőt (csembaló, zongora) biztosít. Ez ügyben az aktív jelentkezők október 10-ig keressék meg Rajk Judit tanárnőt (rajkjudit[kukac]gmail.com).

Címkék