Molnár Fanni 3. díjat nyert a Karc kritikaíró pályázaton

2019. július 12.

A Müpa a 2018/2019-es évadában harmadik alkalommal hirdette meg a Karc kritikaíró pályázatot, ahova fiatal szerzők szövegeit várták. A beérkezett pályamunkákat hatfős szakmai zsűri bírálta el, amelynek elnöke Radnóti Sándor esztéta, tagjai Bóka Gábor, az Opera-Világ újságírója, Dömötör Endre popzenei szakíró, Mörk Leonóra, az ELLE Magazin vezető szerkesztője, Weyer Balázs, a Hangvető Zene Terjesztő Társulás egyik igazgatója, valamint Zipernovszky Kornél újságíró voltak.

A 30 év alatti jelentkezők a Müpa idei évadának produkciói közül választhatták ki azokat, amelyekről legfeljebb 6000 karakter terjedelmű kritikát kellett írniuk. A 2018/2019-es szezon különlegességét az adta, hogy a pályázat 2019 januárjában szimpóziummal indult, amelyen a zsűri tagjai egész napos előadássorozat keretében vezették be az érdeklődőket a kritikaírás rejtelmeibe. A tavalyihoz hasonlóan a pályázat alatt a szövegek zsűrizése jeligékkel zajlott. A beküldött pályamunkák közül a zsűri online szavazásra bocsájtott rövid listás alkotásai közül került ki a közönségdíjas pályamunka.

A döntőbe Brindzik Borbála BA I. és Molnár Fanni BA III. éves muzikológia szakos hallgató is bejutott. Az ünnepélyes díjátadót 2019. július 8-án rendezték a Müpában, ahol Molnár Fanni is átvehette a 3. díjat Kárhozat és gyász című kritikájáért. A szakmai zsűri által közönségszavazásra bocsájtott kritikák – immár a pályázók neveit felfedve – a Müpa Karc oldalán olvashatók.

 

Káel Csaba, Radnóti Sándor és a Karc kritikaíró pályázat díjazottai (középen Molnár Fanni)
Fotó: Posztós János
 
 
 

 

(Forrás: Müpa)

Címkék