Nagy jelentőségű zeneelméleti konferenciának ad otthont a Zeneakadémia

2021. április 28.

Április 28-tól 30-ig zajlik a HarMA (Harmony and Music Analysis) nemzetközi zeneelméleti konferencia a Zeneakadémián. A járványhelyzet okán ezúttal a digitális oktatás áll az online megrendezett esemény fókuszában.

A konferenciasorozatot 2018 áprilisában rendezték először Salvatore Gioveni, a Brüsszeli Királyi Konzervatórium professzora kezdeményezésére és vezetésével. A kiemelkedő jelentőségű tanácskozás segíti a résztvevők partnerek (Gdansk, Lipcse, Tallinn, Budapest and az Európai Zeneakadémiák Szövetsége) tapasztalatainak megosztását, az idei program a koronavírus miatt az innovatív oktatási módszereket, az új technológiák alkalmazását, a digitalizációt, a különféle európai projekteket mutatja be, valamint a nemzetköziesítés, a vonzerő, az egyenlő hozzáférés és a zeneelmélet korszerűsítésének kérdéseit tárgyalja a világ számos szakemberének részvételével.

A zenei felsőoktatási intézmények zeneelméleti tanszékeinek immár megkerülhetetlen fórumaként az esemény célja, hogy egy helyen találkozhassanak és tanácskozhassanak e terület szakértői, hiszen a zeneelméletet gyakran kevés figyelem övezi az egyetemeken, konzervatóriumokon, főiskolákon.