New Yorkban kapott díjat és léphetett fel a Zeneakadémia növendéke

2024. szeptember 24.

Varga Nadin zeneszerzés szakos hallgató az International Youth Music Competitions sorozaton ért el két kategóriában is helyezést, egyik műve el is hangzott a díjátadón.

A nemzetközi megmérettetésen havonta más-más kategóriában lehet indulni, Varga Nadin az egyik havi versenyen kvalifikációt szerzett az év végi versenyre, amelyen korcsoportonként és kategóriánként hirdetnek helyezetteket. 

Ebben az "Év művésze" versenyben a senior korcsoportban két kategóriában nevezett a zeneakadémista, így Föltámadott a tenger című művével az ének és kóruszene (Vocal and Choral Music) kategóriában abszolút győztes lett, Török tangó című klarinét-zongora kompozíciójával pedig hangszeres zene (Instrumental Music) kategóriában "first runner-up" lett, amely a második legjobb eredményt jelenti.

A verseny díjátadóját a közelmúltban tartották New Yorkban, ahol jutalomból megszólalhattak a győztes pályaművek, ezért Varga Nadinnak lehetősége volt előadni a Török tangót  Barkóczy Zsomborral. Pár nappal később a Virtuózok és a New York-i Liszt Intézet szervezésében egy szerzői estet is adhatott a magyar főkonzulátuson.

A nevezést és az utazás költségeit a Csányi Alapítvány támogatta.