Nicole Taylor Gershwin- és spirituálé mesterkurzusa a Zeneakadémián

2016. január 11.

 

Időpont:

Február 1:
10.00-13.00: spirituálék
14.30-17.30: Gershwin dalok

A Gershwin-dalokra klasszikus énekesek is jelentkezhetnek aktív résztvevőnek!


Február 2:
10.00-13.00: spirituálék
14.30-17.30: technikák énekeseknek a lámpaláz, a színpadi stressz kezelésére

A 2. program nyitott, a részvevők laza öltözetben jöjjenek, és hozzanak egy polifoam matracot is!

 

Helyszín:

Zeneakadémia, X. terem

 

A kurzus nyelve angol.

Aktív hallgatónak a Zeneakadémia, valamint a Bartók Konzervatórium jazzének és klasszikus ének szakos hallgatói jelentkezhetnek, passzív hallgatóként előzetes regisztrációval bárki részt vehet a kurzuson.

A kurzusért az egyetem hallgatói Mesterkurzus kreditet igényelhetnek.

A zongorakísérő egyetemünk tanára, Rafael Márió lesz.

Aktív jazz hallgatók Lakatos Ágnesnél (lakatosagnes@freemail.hu), aktív klasszikus énekesek Borzi Zoltánnál   (borzi.zoltan@zeneakademia.hu), passzív jelentkezők Furka Beátánál (furka.beata@zeneakademia.hu) jelentkezhetnek.

Jelentkezési határidő: 2016. január 25.

 

 

Nicole Taylor fiatal amerikai szoprán énekesnő tavalyi sikeres, de rövid kurzusát követően az idén 2 napot tölt nálunk 2016. február 1-én és 2-án. Kurzusán lesz idő a tavaly elkezdett spirituálék mélyebb megismerésére, beillesztettünk egy Gershwin dalok modult, illetve egy, az énekesek számára különösen fontos, a színpadi stressz kezelését szolgáló technikák modult.

Az eredetileg Los Angelesből származó Nicole Taylor zenei tanulmányait a pittsburghi Carnegie Mellon School-ban Mimi Lerner, Mildred Miller, illetve a New York-i Juilliard School of Music-ban Cynthia Hoffmann növendékeként végezte klasszikus ének szakon. Jelenleg a Los Angeles-i University of California doktori képzésén vesz részt, emellett folyamatosan tanul Párizsban a Csernov házaspárnál. A Carnegie Hallban 2006-ban történt debütálását követően több díjat nyert nemzetközi versenyeken, pl. a lyoni Prix Coup de Coeur-t, illetve az atlantai Leontyne Price Competition Nationals első díját. Sikeres klasszikus énekesi karrierjét számtalan címszerep, neves karmester és koncertturné fémjelzik. A klasszikus zenei ágak mellett szívesen vált műfajt, otthonosan mozog a spirituálék, a swing világában is. A spirituálé egy Amerikában őshonos zenei műfaj, az afroamerikaiak vallásos népzenéje, az afrikai és európai zene és vallás egymásra gyakorolt hatásának eredménye. Bibliai szövegekre épül, nyelvjárásban énekelik, mélységes odaadást közvetít meglepő egyszerűséggel és közvetlenséggel. Központi témája az ember személyes szabadsága és a rabszolgasors.

Nicole Taylor az Amerikai Külügyminisztérium kulturális követeként járja a világot, a minisztérium által szervezett, az afroamerikai kultúrát bemutató Black History Month rendszeres fellépő művésze.  A mesterkurzus után országjárásra indul és vidéki helyszíneken mutatja meg az afroamerikai zenei kultúrát.

 

Címkék