Nicole Taylor spirituálé mesterkurzusa

2015. február 10.

Az amerikai szoprán énekesnő Afroamerikai spirituálék címmel tart kurzust a Zeneakadémia és a Bartók Béla Konzervatórium jazzének szakos hallgatói számára.


 

Időpont:

2015. február 26. (csütörtök), 10.00-13.00
 

Helyszín:

Zeneakadémia Főépület, X. terem
(1061 Budapest, Liszt Ferenc tér 8.)

 

 

Aktív hallgatónak csak a Zeneakadémia és a Bartók Konzervatórium jazzének szakos hallgatói jelentkezhetnek, passzív hallgatóként bárki ingyenesen részt vehet a kurzuson.

A részvételi szándékot (passzív résztvevőknek is kötelező) a furka.beata[kukac]lisztakademia.hu e-mail címen, legkésőbb február 24-e 14 óráig lehet jelezni.

A kurzus nyelve angol.

Az egyetemen biztosít zongorakísérőt a kurzushoz.

 

Nicole Taylor fiatal amerikai szoprán énekesnő az Amerikai Külügyminisztérium kulturális követeként járja a világot, ennek a programnak a keretében, a budapesti Amerikai Nagykövetség támogatásával látogat el Budapestre, és tart spirituálé mesterkurzust a Zeneakadémia hallgatóinak 2015. február 26-án.

Az eredetileg Los Angelesből származó Nicole Taylor zenei tanulmányait a pittsburghi Carnegie Mellon School-ban Mimi Lerner, Mildred Miller, illetve a New York-i Juilliard School of Music-ban Cynthia Hoffmann növendékeként végezte klasszikus ének szakon. Jelenleg a Los Angeles-i University of California doktori képzésén vesz részt, emellett folyamatosan tanul Párizsban a Csernov házaspárnál. A Carnegie Hallban 2006-ban történt debütálását követően több díjat nyert nemzetközi versenyeken, pl. a lyoni Prix Coup de Coeur-t, illetve az atlantai Leontyne Price Competition Nationals első díját. Sikeres klasszikus énekesi karrierjét számtalan címszerep, neves karmester és koncertturné fémjelzik. A klasszikus zenei ágak mellett szívesen vált műfajt, otthonosan mozog a spirituálék, a swing világában is.

A spirituálé egy Amerikában őshonos zenei műfaj, az afroamerikaiak vallásos népzenéje, az afrikai és európai zene és vallás egymásra gyakorolt hatásának eredménye. Bibliai szövegekre épül, nyelvjárásban énekelik, mélységes odaadást közvetít meglepő egyszerűséggel és közvetlenséggel. Központi témája az ember személyes szabadsága és a rabszolgasors.

A kurzus előtti napon Nicole Taylor a Hagyományok Házában este fél 8-kor ad teljes estés spirituálé koncertet Amerikai pirulák címmel.

 

A kurzus támogatója:   

Címkék