Nem túlzok, amikor azt mondom: mindent, amit zenészként elértem, Weiner Leónak köszönhetek…. Számomra mindig Weiner volt és marad is „a zenész" kiemelkedő mintaképe.

Solti György

Oktatóinkat díjazták augusztus 20-a alkalmából

2019. augusztus 21.

Áder János Magyarország köztársasági elnökének megbízásából Dr. Rétvári Bence parlamenti államtitkár adta át az elismeréseket az államalapítás ünnepe előtt, augusztus 17-én.

A népművészeti mozgalom szervezése területén végzett kiemelkedő teljesítmény elismeréseként Martin György-díjban részesült Balogh Kálmán és Felföldi László, a Népzene Tanszék oktatói, valamint Bodza Klára, a tanszék korábbi tanára.

„A kimagasló egyéni teljesítmények, ahogy a múltban, úgy a jövőben is hozzájárulnak a magyar nemzet fennmaradásához, ezért elengedhetetlen azok rendszeres elismerése” – mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára pénteken Budapesten, az augusztus 20-i ünnep alkalmából tartott díjátadón. Az államtitkár köszöntőjében úgy fogalmazott, a nemzeti ünnepek teremtenek alkalmat arra, hogy a közösség elismerje azokat, akik másokért tesznek, kiváló tehetséggel rendelkeznek vagy másoknál több szorgalommal végzik feladatukat.