Októberi díjazottjaink

2017. október 25.

Tíz fiatal vehette át a Junior Prima Díjat zeneművészet kategóriában a Müpában 2017. október 11-én. Elismerésben részesült Balázs István gordonkaművész, Balogh Ádám zongoraművész, Balogh Tamás jazz-zongorista, zeneszerző, Dolfin Balázs gordonkaművész, Horti Lilla operaénekes, Kovács Levente zeneszerző, Lukács Gergely tubaművész, Szalai Lotti gitárművész, Sztán Attila harsonaművész, valamint Varga Oszkár hegedű- és brácsaművész. Színház- és filmművészet kategóriában Szemere Zita operaénekes, az egyetem egykori növendéke kapta meg az elismerést.

Az MVM Zrt. gondozásában az elmúlt években száz tehetséges fiatal kapta meg a zeneművészet terén kimagasló teljesítményért járó Junior Prima Díjat. A társaság célja, hogy az elismeréssel és az anyagi támogatással ösztönzőleg hasson a minél magasabb szintű teljesítmények eléréséhez, segítséget nyújtson a fiatalok pályakezdéséhez és további fejlődéséhez.

 

Szintén októberben zajlott az Új Magyar Zenei Fórum, a két kategória első díjait egyetemünk két tanára nyerte el. Nagyzenekari kategóriában Tornyai Péter, A Zeneszerzés Tanszék oktatója, kamarazenei kategóriában Balogh Máté, a Kodály Intézet tanára győzedelmeskedett.

Címkék