Összefogás a Vigadó téri Liszt szoborért

2012. március 14.

Tisztelt Pesti Polgárok!

 

Liszt Ferenc a magyar zenetörténelem egyik legfénylőbb csillaga, akire méltán lehetünk büszkék, mi, budapesti polgárok. Zseniális zeneszerzőként és a kor legjobb zongoristájaként emlékszik rá az utókor, de Liszt ezek mellett hihetetlen emberi kvalitásokkal is rendelkezett. Istenkereső, gondolkodó lélek, igazi európai értelmiségi polgár volt.

 

Magyarságát és hazaszeretetét egész életében hangsúlyozta, rendkívül fontos volt számára a szülőföldjéről felé sugárzott szeretet és megbecsülés, és mindig nagy pátosszal beszélt a magyar nyelv és kultúra nagyszerűségéről.

Liszt Ferenc születésének 2011-es évfordulóján számos alkalom adódott, hogy megemlékezzünk a művész magyarországi kötődéseiről.

 

Az emlékévben Gerő Katalin szobrászművész megalkotta azt a Liszt Ferencet ábrázoló mellszobrot, melynek mesterpéldányát tavaly nyáron Varsóban, egy második öntvényét pedig ősszel Belgrádban avatták fel. Ezt a szobrot szeretnénk most közös erővel felállítani a pesti Vigadó épületében, amely épület rengeteg szállal kötődik Liszt magyarországi tevékenységéhez.

 

 

Kérnénk ezért minden “pesti polgárt”, magánszemélyeket és cégeket, akik ilyen módon is kifejeznék a Liszt-hagyomány és szellemiség iránti tiszteletüket, hogy lehetőségeikhez mérten járuljanak hozzá e nemes cél eléréséhez, a mellszobor felállításához.

 

A támogatás szándékát az alábbi elérhetőségeken lehet jelezni:
info [at] zeneszalon [dot] hu
+36309968816


Adomány átutalására az alábbi bankszámlaszámon van lehetőség:
Zeneszalon Alapítvány -  ERSTE 11600006-00000000-19034690
A megjegyzés rovatban kérjük megjelölni: "Vigadó - Liszt szobor"