Fokozatosan emelni kell a zeneművészet megértésének, kultiválásának és gyakorlatának színvonalát. Ez a feladat főképp az új Akadémiára hárul.

Liszt Augusz Antalhoz

Öt hallgató is előkelő helyezést ért el az idei OTDK Konferencián

2021. április 12.

Az április 8. és 10. között megrendezett 35. Országos Tudományos Diákköri Konferencia Művészeti és Művészettudományi Szekciójában a Zeneakadémia több növendéke dobogós lett.

Idén a Budapesti Metropolitan Egyetem Művészeti és Kreatívipari Kara szervezte meg a rendezvényt, amely a járványhelyzet miatt online valósult meg. Köszöntőjében Dr. Csizmadi Péter dékán arra hívta fel a figyelmet, hogy minden eddiginél több, 386 motivált művész hallgató nyújtotta be részvételi szándékát, összesen 17 művészeti területet lefedve. Mint ismeretes, a rendezvény célja, hogy lehetőséget biztosítson a felsőoktatásban tanuló hallgatók önálló, magas színvonalú művészeti alkotásainak, előadó-művészeti tevékenységeinek és művészetelméleti kutatási eredményeinek bemutatására és megmérettetésére.

Az eseményen zenei elmélet 1 (zeneműelemzés, népzenei elemzés) kategóriában második lett Balázs Gergely Ádám (felkészítő tanára: Terray Boglárka), harmadik Dosek Domokos (felkészítő tanára: Mizsei Zoltán), zenei elmélet 2 (egyéb zenei elemzés) kategóriában pedig első helyezést ért el Ádány Rebeka (felkészítő tanára: Loch Gergely). Zenei elmélet 3 (zenepedagógia) területen második helyet szerzett Szilágyi Boglárka (felkészítő tanára: Richter Pál), továbbá zenei előadás 2 (vokális zene) kategóriában harmadik lett Szeleczki Artúr (Fried Péter növendéke).

Címkék