Pálfy András sikere a Citta di Porcia nemzetközi harsonaversenyen

2015. november 26.

Harmadik helyezést ért el a Zeneakadémia hallgatója, Pálfy András a 2015 novemberében megrendezett olaszországi 26. Citta di Porcia nemzetközi harsonaversenyen.

 

Pálfy András a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem mesterképzésén másodéves hallgató, emellett a MÁV Szimfonikus Zenekar szólamvezető harsonaművésze. Középiskolai tanulmányait a Dohnányi Ernő Zeneművészeti Szakközépiskolában folytatta Péterfia Csaba, Laczkó Norbert és Farsang Tamás tanítványaként. Az egyetemet a Szegedi Tudományegyetem Zeneművészeti Karán kezdte meg 2010-ben Gyivicsán György, Vörös József irányítása alatt, a Zeneakadémián pedig Hőna Gusztáv tanítványa. 2013 óta a MÁV Szimfonikus Zenekar tagja, jelenleg a harsona szólam vezetője.

 

 

A november 9-14. között megrendezett Citta di Porcia nemzetközi harsona verseny zsőrielnöke Enrique Crespo volt, s a tagok közt ült András volt tanára, Gyivicsán György is. A verseny elő- és középdöntőjének kötelező művei közt szerepeltek többek közt Bozza, Berio, Xenakis és Cimpanelli harsonadarabjai, a döntőben pedig Nino Rota Harsonaversenyét játszották a versenyzők.

Gratulálunk!

Címkék