Pályázat egy Giuseppe Castagnino mesterhegedű 5 éves kizárólagos használatára

2010. október 11.

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS

 

 

A Nemzeti Erőforrás Minisztérium megbízásából a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem (Zeneakadémia) pályázatot hirdet a Magyar Állam tulajdonában álló mesterhangszer 5 évre szóló kizárólagos használatára.

 

A megpályázható mesterhangszer típusa:

 

                       1 db Giuseppe Castagnino mesterhegedű (leltári száma: 950/010111/103)

     

     

    Pályázhatnak azok a magyar állampolgárok, akik rendelkeznek felsőfokú zenei végzettséggel és a hazai/nemzetközi zenei életben elismert művészi eredményeket tudnak felmutatni. A felsőfokú zenei végzettségtől és a magyar állampolgárságtól a pályázatokat elbíráló szakmai testület kivételesen indokolt esetben eltekinthet.

     

    • A pályázat tartalmazza a részletes szakmai önéletrajzot, különös tekintettel a versenyeredmények, koncertek, lemezfelvételek, művészeti díjak felsorolására.
    • A pályázathoz csatolni kell a felsőfokú zenei végzettséget igazoló oklevél, vagy hallgatói jogviszony fennállását tanúsító közokirat másolatát.

    A pályázatokat neves művészekből és zenetudósokból álló szakmai testület bírálja el és tesz javaslatot a nyertesek személyére a miniszternek.

     

    A nyertes pályázó vállalja, hogy a hangszert évente bemutatja az MTA Zenetudományi Intézetében, valamint évente beszámolót készít a hangszer használatáról, továbbá minden fellépésén feltünteti, hogy a hangszert a Magyar Állam biztosította számára.

     

    A pályázatokat személyesen a Zeneakadémia Rektori Titkárságán (1092 Budapest, Üllői út 25. II. emelet), postán a Zeneakadémia címére (1061 Budapest, Liszt Ferenc tér 8.), vagy e-mailben a rektor@lisztakademia.hu címre lehet benyújtani, 2010. november 15-ig.

     

    A mesterhangszert a pályázók előzetes egyeztetést követően kipróbálhatják a hangszer jelenlegi őrzési helyén, a Zenetudományi Intézetben.

     

     

     

    Dr. Batta András

    egyetemi tanár, rektor