Pályázat hazai és nemzetközi versenyeken, konferenciákon való részvételre - határidő október 8!

2010. szeptember 26.

PÁLYÁZAT

 

Az Oktatásért Közalapítvány Tehetségsegítő Alkuratórium pályázatot hirdet:  "A kiemelkedő tehetséget mutató felsőoktatási hallgatók nemzetközi versenyeken és hazai, illetve nemzetközi konferenciákon való részvételének támogatása." címmel.

 

 

Mire lehet pályázni?


A pályázat keretében a felsőoktatási hallgatók 2011. évi hazai és nemzetközi versenyen való részvételének költségeire lehet pályázni, azaz:

- részvételi/nevezési díj, regisztrációs költség
- útiköltség (csak külföldre),
- szállásköltség + ellátás (
csak többnapos verseny, konferencia esetén, max. félpanziós ellátás)

 

Az elnyerhető támogatás maximuma:

-    hazai szakmai, tudományos konferencia igazolt (jelentkezési lapon feltüntetett) költségeire: 50 000 Ft/fő
-    Nemzetközi versenyek, nemzetközi konferenciák igazolt (jelentkezési lapon feltüntetett) költségeire: 500 000 Ft/fő.


 

Ki pályázhat?


A pályázat benyújtója és kötelezettségvállalója a felsőoktatási intézmény (tehát nem a hallgató egyénileg).  A  pályázatot kizárólag az osztatlan egyetemi és főiskolai képzésben és a BA, Bsc, MA, MSc képzésben résztvevő támogatására lehet benyújtani, akik

- OTDK verseny országos döntőjén versenyzőként,
- nemzetközi versenyen versenyzőként/csapattagként,
- hazai, illetve nemzetközi szakmai konferencián előadóként vesznek részt.

 

A pályázathoz mellékelni kell a pályázó hallgató bemutatását, eddigi eredményeit illetve a hazai vagy a nemzetközi verseny/konferencia pontos ismertetését, a kapcsolódó regisztrációs, nevezési és egyéb dokumentáció csatolásával.

 

Mivel EGYELŐRE a rendelkezésre álló országos keret mindössze 30 millió Ft (posztgraduális képzésben résztvevőkkel együtt), az Egyetemnek az az érdeke, hogy olyan pályázatot nyújtson be, amivel esélye van az általa megpályázott összeget megnyerni.

 

Ennek érdekében egy belső pályáztatás lesz, a következő rendszerben:


A hallgató elkészíti és összegyűjti saját anyagát, beleértve önéletrajzát (I./3. személyben megírva), eddigi versenyeredményeit, főtárgytanári és tanszékvezetői ajánlását, valamint a megpályázandó verseny információit, és a versenyen való elindulás költségeit, tételekre bontva (regisztrációs/nevezési díj, útiköltség, szállás, étkezés).

A beérkezett anyagokat a Rektorhelyettesi Iroda gyűjti, majd egy háromtagú grémium (Rektor, Oktatási Rektorhelyettes, Rektori Tanácsadó) dönt arról, hogy kiknek az anyagát válogatja be az Egyetem által beadandó pályázatba. A kiválasztásnál előnyt fognak élvezni a nívós nemzetközi versenyekre történő jelentkezések.

 

A tanév során várhatóan 3 alkalommal nyújthatjuk be a pályázatot, ezért az első alkalommal rövid határidőt vagyunk kénytelenek megszabni. A másik két belső határidőről időben értesítést adunk.

 

A beadási határidő: 2010. október 8. 12.00. A pályázati anyagokat Szabad Attilánál kell leadni a Rektorhelyettesi Irodában, az Üllői úti épület 3. emeletén, balra a 305. szobában (a térkép szerint 24. szoba).

 

A pályázatról további információ a http://www.oktatasert.hu/ntp-oka-viii-kiemelkedo-tehetseget-mutato-felsooktatasi-hallgatok-nemzetkozi-versenyeken-es-hazai-il linken található.

 

 

Budapest, 2010. szeptember 22.                 

 

                                                                                                                                                                                                                                           Vigh Andrea

                                                                                            oktatási rektorhelyettes