Pályázatot hirdet az NKA

2013. május 22.

A diplomakoncertekhez, nemzetközi versenyeken, illetve bel- és külföldi mesterkurzusokon való részvételhez felhasználható támogatásra a pályázatok beadási határideje 2013. június 18.

A diplomakoncertekhez, nemzetközi versenyeken, illetve bel- és külföldi mesterkurzusokon való részvételhez felhasználható pályázatok beadási határideje 2013. június 18.


Hallgatóink figyelmébe ajánljuk, hogy a Nemzeti Kulturális Alap (NKA) megnyitott egy pályázati lehetőséget, amely diplomahangversenyek lebonyolításához ad támogatást, valamint elősegíti hallgatók, fiatal művészek nemzetközi versenyeken illetve bel- és külföldi mesterkurzusokon történő részvételét.

 

A pályázat Altéma kódszáma: 7833, melyre hallgatóink önállóan, magánszemélyként tudnak pályázni, legkésőbb 2013. június 18. éjfélig.

 

Olyan eseményekre lehet pályázni, amelyek 2013. június 1 - 2014. május 31. között kerülnek megrendezésre.

 

Egy pályázó maximum 200.000 Ft támogatást igényelhet. A pályázaton történő indulás előfeltétele egy 5.000 Ft-os nevezési díj befizetése.

 

A következő tételekre kérhető támogatás:

• terembérlet,

• hangszerszállítás,

• utazási költség,

• kottakölcsönzés díja.

 

Ettől eltérő tételre (pl. diplomakoncerten kisegítő zenészek, karmester honoráriuma, kurzushoz szállás, étkezés) csak akkor kérhető támogatás, ha a pályázó azt röviden indokolja. Erre a rendszer figyelmezteti, e nélkül nem tudja a pályázat kitöltését folytatni. Az eltérő jogcím támogathatóságáról az indokok figyelembevételével a kollégium dönt.

 

Csak azok nyújthatnak be pályázatot, akik az NKA portálján előzetesen magánszemélyként regisztráltak. Regisztráció nélkül nem lehet elkezdeni az on-line adatlap kitöltését.

 

A regisztráció nem bonyolult művelet, de azzal számolni kell, hogy néhány napot igénybe vesz, mire az NKA visszaigazolása megérkezik. A szokásos adatokon túl a saját bankszámla vezetéséről a bankkal kötött szerződést is fel kell tölteni!

 

 

Mivel mindössze 5 millió Ft áll országosan rendelkezésre a teljes altémára, az elbírálás során az alábbi szempontokat veszik figyelembe:

• a megpályázott rendezvény, esemény szakmai jelentősége,

• zenei ősbemutatókat és/vagy magyarországi bemutatókat tartalmazó események,

• fiatal alkotó- és előadó-művészeket bemutató hangversenyek,

• mesterkurzusok esetében az előadók köre.

 

A pályázathoz a következő anyagokat kell benyújtani (mellékletként elektronikusan 1-1, max. 10 megabájtnyi pdf file-ként feltölteni):

• a megpályázott esemény(ek) helyszínének, időpontjának és programjának leírása,

 szakmai önéletrajz,

• a végzettséget igazoló okirat másolata vagy 30 napnál nem régebbi iskolalátogatási igazolás,

• befogadó nyilatkozat a rendezvény helyszínének tulajdonosától vagy kezelőjétől,

• a nevezési díj befizetést igazoló postai utalvány vagy a banki átutalási bizonylat másolata,

• számlavezető pénzintézet igazolása a számlavezetésről (ahol a pályázónak számlája van, sikeres pályázat esetén ide fogják ugyanis utalni a támogatást)

 

Az 5.000 Ft-os nevezési díjat a következőképpen lehet befizetni:

Banki átutalással (átutalási megbízáson/elektronikus utalással), vagy postai (rózsaszín) csekken az NKA Igazgatósága 10032000-01425200-00000000 pénzforgalmi jelzőszámú számlára teljesíteni.

 

További részletek: az NKA aktuális pályázati felhívásának 11-12-13. oldalain

 

Ha valaki sikeresen pályázik és támogatást kap, arról a felhasználást követően el kell számolni az NKA felé, tehát minden elszámolható kiadásról számlát kell kérni!!! További részletek a fenti link elszámolásra vonatkozó részénél találhatók.

 

A Ligeti Épület 106. irodájában található, a pályázatokért felelős osztály (Nemzetközi és Intézményfejlesztési Osztály) munkatársai szívesen válaszolnak a felmerült kérdésekre, segítenek a pályázati adatlap kitöltésében!