Perényi Miklós díszpolgári címet kapott

2013. július 1.

Budapest főváros II. kerületének önkormányzata 2013. júniusában adományozott díszpolgári címet a Zeneakadémia csellóművész-professzorának.

Budapest főváros II. kerületének önkormányzata 2013. júniusában adományozott díszpolgári címet a Zeneakadémia csellóművész-professzorának.

 

Perényi Miklós (fotó: Schiller Kata)

 

„A művész tökéletesre csiszolt technikával játssza korokon átívelő repertoárjának darabjait, pedagógusként pedig a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem tanáraként közel negyven éve oktatja a felnövekvő muzsikus nemzedékeket. A kétszeres Kossuth-díjas, valamint Liszt Ferenc-, Prima Primissima-díjas, valamint érdemes és kiváló művész szerteágazó művészeti tevékenysége mellett őszinte kíváncsisággal figyeli és kutatja lakóhelyének történelmét és titkait” – e szavakkal méltatta a II. kerület nagynevű lakóját a 2013. június 21-én, a Marczibányi Téri Művelődési Központban megrendezett átadó ünnepségen, melyen Perényi Eszter és Benjámin mellett Ránki Fülöp is közreműködött. Perényi Miklóst jövőre esedékes negyvenéves tanári jubileuma alkalmából a Zeneakadémia is köszönti majd, hiszen 2014. február 5-én a Kamarazene Nagyteremben sorozat keretében lép fel Banda Ádám és Szokolay Balázs oldalán, a Zeneakadémia Koncertközpont szervezésében, műsorukon Haydn, Beethoven és Schubert egy-egy ikonikus triójával. Addig is:

 

Szívből gratulálunk Perényi tanár úr díszpolgári címéhez!