Qian Zhou hegedű mesterkurzust tart a Zeneakadémián

2016. szeptember 16.

Időpont, helyszín:

2016. szeptember 25. (vasárnap), 13.00-19.30, Főépület, XXIII. terem

2016. szeptember 28. (szerda), 10.00-13.00, XXVIII. terem

 

Regisztráció:

A kurzuson való részvételhez regisztráció szükséges, amelyet legkésőbb 2016. szeptember 23. (péntek) 12.00 tehetnek meg a mate.eva.gyongy[kukac]zeneakademia.hu email címen az alábbi adatokkal:

  • AKTÍV résztvevőként csak a Zeneakadémia hallgatói jelentkezhetnek az következő adatok megadásával: név, évfolyam, játszani kívánt darab címe
  • PASSZÍV résztvevők az alábbi következő adatok megadásával: név, évfolyam, intézmény

 

 

Qian Zhou világklasszis kínai hegedűművész koncerttermek ünnepelt előadója világszerte, aki szólistaként a legnevesebb zenekarokkal lépett színpadra Amerikától Ázsiáig. Játszott többek között a Baltimore Symphony and Chamber, Beijing Central Philharmonic, BBC Symphony, Hong Kong Philharmonic, Orchestre Philharmonique de Radio France, New Japan Philharmonic, Rome Symphony, Russian Philharmonic, Singapore Symphony, Shanghai Symphony, Spanish National, és a Vienna Chamber Orchestra zenekaraival, de művészetével elkápráztatta már a Carnegie Hall, a Kennedy Centre, és a Royal Festival Hall közönségét is. A Yong Siew Toh Konzervatórium Vonós Tanszékének alapító professzoraként Qian Zhou elhivatott tanár is, aki igen tevékeny előadói karrierjét ötvözni képes a tanítás szenvedélyével. Sikerét mi sem bizonyítja jobban, mint tanítványainak elismertsége és eredményei világszerte, mesterkurzusainak páratlan népszerűsége nemzetközi verseny zsűrijének meghívott vendége.

Qian Zhou művésznő Szabadi Vilmossal és Fehér Ernővel közös kamarazenei koncertje 2016. szeptember 27-én lesz a Zeneakadémia Solti termében. A koncert programja megtekinthető ide kattintva.

Rendező: Vonós Tanszék

Támogató: A mesterkurzus támogatója Nemzeti Kulturális Alap

Címkék