Rendkívüli kedvezmények a Kaposfesten zenetanárok és zeneakadémisták részére

2010. július 25.

 

2010. augusztus 13-20. között kerül megrendezésre Az Első Kaposvári Nemzetközi Kaposvári Kamarazene Fesztivál, melynek művészeti vezetője Egyetemünk tanára Kokas Katalin hegedűművész. 

 

Egy rendkívüli akció keretében a magyarországi zeneiskolai tanárok és növendékek INGYEN látogathatják a fesztivál napi két koncertjét az augusztus 15.-i esti koncerttől fogva.

 

Az ingyenes belépés előfeltétele, hogy előzetesen emailben jelentkezzenek az info [at] kaposfest [dot] hu  e-mail címen.

 

Kollégiumi szálláshelyek:

 

Új Kollégium (2200 Ft/fő/éj - 2 ágyas-fürdőszobás, fittness-teremmel, uszodával felszerelt kollégiumi szállás a belvárostól 10 percre),)

Csukás Zoltán Kollégium (1800 ft/fő/éj)

Kollégiumi szobafoglalás Kovács Évánál (tel:82/505-832, mail:kovacs [dot] eva [at] ke [dot] hu)

 

 

További információ: www.kaposfest.hu 

 

 

Kocsis Zoltán az alábbiakat nyilatkozta a fesztiválról a Népszavában:

 

Kocsis Zoltán biztos a sikerben
Kocsis Zoltán zongoraművész, karmester lapunknak nyilatkozva a szervezőket méltatta, hogy nemcsak kiváló muzsikusokat sikerült fellépőként megnyerni, hanem a műsorstruktúrát is úgy állították össze, hogy az egyes darabok, koncertek egymásnak is felelgetnek. "Olyan ez a fesztivál, mint 
egy kitűnően rendezett időszaki kiállítás, nemcsak az egyes képek jelentenek élményt, hanem azaz összkép is, ami kialakul bennünk az így együtt soha nem látható festmények megszemlélése után". Már a nyitó koncert tele van rejtett csemegével, amikor Mendelssohn: Esz-dúr Oktettje után szólal meg Sztravinszkij: A katona története, mely utóbbi egyébként ebben a formában még soha sem hangzott el magyar színpadon. "Nagyon sok a bizonytalanság egy első fesztivál esetén, ki tudja megtalálja-e a zenét szerető közönség a rendezvényt, elkészül-e Szivárvány Zeneház, megfelelőek lesznek-e a helyszínek, és sorolhatnám. Ugrás a sötétbe. Ám, én mégis biztos vagyok a sikerben. - mondja a muzsikus.