Rézfúvós hallgatóink nyári sikerei

2011. szeptember 7.

Rézfúvós hallgatóink nyári sikerei

 

Rézfúvós hallgatóink számos nemzetközi versenyen arattak kimagasló sikert a nyár folyamán. A következőkben egy áttekintést adunk a versenyeredményeikről:

 

Kürt:

 

A június végén Brnoban megrendezett 8th International Interpretative Brasswind Competition nevű versenyen  kürtös hallgatóink: Farkas Ferenc és Varga Evelin 2. helyezést, Seres Kata és Gulyka Péter 3. helyezést értek el, mindannyian Varga Zoltán növendékei!

Fretyán Dávid (Magyari Imre növendéke) és Varga Evelin 2. helyezett lett az áprilisban Debrecenben rendezett 34. Rézfúvós, Ütőhangszeres Találkozó és Versenyen, ugyanitt Kállai Tibor különdíjat kapott.

 

 

Trombita:


A fent említett debreceni versenyen MA kategóriában Könyves-Tóth Mihály hozta el az I.díjat (BA III. hallgató, Kirsch János növendéke). Ő nyerte el az 1000 eurós  fődíjat, egy B&S mester trombitát és az Artisjus különdíját is a legjobb hazai darab tolmácsolásáért. A versenyen Asztalos Róbert (ő is Kirsch János növendéke) 3. helyezést ért el, ő pénzjutalomban részesült.

A zsűriben neves külföldi és hazai trombitaművészek vettek részt: Eric Aubier-Franciaországból, Jeroen Bewaerts Belgiumból és Geiger György Magyarországról.

 

 

Harsona:

 

2011 júniusában Nashville-ben (USA) rendezték a Nemzetközi  Harsona  Szövetség  (ITF) kvartett versenyét. A világ minden tájáról érkezett 25 versenyző közül három harsonakvartett került a döntőbe, melyen a jelenlegi és volt hallgatóinkból alakult Quattroforte Harsona Kvartett diadalmaskodott! Tagjai: Juhász István, Tamás Róbert Harold, Tóth Márk Antal, Ujj Tibor (mestereik Hőna Gusztáv és Sztán Tivadar).

 

A fent említett debreceni versenyen Sztán Attila lett az első helyezett, míg  Kulcsár Ildikónak a dobogó 3. helye jutott.

 

A június végén Brnoban megrendezett 8th International Interpretative Brasswind Competition nevű versenyen saját kategóriájában Sztán Attila 1. helyezést, míg Kovács Balázs V. éves hallgatónk, 2. helyezést ért el. Mindhárman Hőna Gusztáv tanítványai.

 

Tuba:


A fent említett debreceni versenyen Blága Péter 1. helyezést, Keresztesi Bálint 2. helyezést ért el.

 

A június végén Brnoban megrendezett 8th International Interpretative Brasswind Competition nevű versenyen saját kategóriájában Szászi Domonkos 2. helyezést ért el.

Mindannyian Szabó László növendékei.