Roger Bobo tuba mesterkurzust tart a Zeneakadémián

2018. március 6.

A kurzus időpontjai és helyszínei:

2018. április 18. (szerda) 9.00-18.00, Régi Zeneakadémia Kamaraterem

2018. április 19. (csütörtök) 9.00-17.00, Fő épület X. terem

 

Jelentkezés:

Az aktív részvevőket a Fúvós Tanszék osztja be.

A kurzuson passzív érdeklődőként is részt lehet venni, jelentkezni online űrlapon lehet ide kattintva, legkésőbb április 14-ig.

 

Roger Bobo (1938. június 8.) amerikai tuba virtuóz, világhírű rézfúvós pedagógus és brass-legenda. Neve szinte fogalom a mélyrezesek körében. Jelenleg Tokióban él, Japán egyik vezető művészeti egyetemén a Musashino Művészeti Egyetemen tanít. Korábbi tanítványai a világ legnagyobb szimfonikus zenekaraiban játszanak, a legjobb egyetemeken tanítanak, vagy önálló tubásként építenek mesés karriert.

Ezt megelőzően a Firenze melletti Fiesole Scool of Music, a svájci Lausanne Conservatory, a Rotterdam Conservatorim és Menchesterben a Royal Northern College of Music tanára volt. Karmesteri képességeit a legnagyobb karmesterekkel és zenekarokkal együtt dolgozva fejlesztette, huszonöt éve működik együtt a Los Angeles-i Szimfonikus Zenekarral, szoros kapcsolat fűzi Zubin Mehta-hoz, Carlo Maria Giulini-hez és Andre Previn-hez, hogy ne is említsük a számos kiváló karmestert, akik ez idő alatt megfordultak a zenekar élén. Jelenleg Észak-Amerika, Európa és Ázsia számos zenekarának és kamaraegyüttesének vendégkarmestere.

Különlegessége továbbá, hogy a Carnegie Hall történetében ő az első olyan tubaművész, akinek önálló estje volt a híres koncertteremben. Diszkográfiája egyedülálló a tubás felvételek terén. Ő a szerzője az Editions Bim kiadónál megjelent A tuba mesterei című nagyszabású enciklopédiának is.

Címkék