Rosztyiszláv Sarajevszkij ütőhangszeres mesterkurzusa

2015. február 27.


A kurzus időpontja és helyszíne:

2015. március 20. (péntek), 16.00 - 19.00, Zeneakadémia Főépület Ütő terme
2015. március 21. (szombat), 10.00 - 13.00, Zeneakadémia Főépület Kupola terme
2015. március 22. (vasárnap) 10.00 - 13.00, 15.00 - 18.00, Zeneakadémia Főépület Kupola terme

 

A kurzusra aktív résztvevőnek a Zeneakadémia és a Bartók Konzi ütőhangszer szakos növendékei jelentkezhetnek. Passzív résztvevőként bárki ingyenesen részt vehet.

Aktív résztvevők kérhetnek a kurzusért Mesterkurzus kreditet.

A kurzuson zongorakísérőt az egyetem nem biztosít.

Jelentkezni B. Nagy Juditnál lehet a bnagy.judit[kukac]zeneakademia.hu e-mail címen lehet, legkésőbb március 12-ig!

A kurzus nyelve angol.


 

A fiatal orosz ütőhangszeres művész Rosztyiszláv Sarajevszkij zenészcsaládba született 1990-ben, zenei tanulmányait 4 évesen kezdte, sokáig párhuzamosan tanult zongorát és ütőhangszereket a Gnyeszin Akadémia előkészítőjében. Ütőtanára Lukjanov professzor volt, nála végzett 2008-ban. Jelenleg kiegészítő mesterképzésen tanul a stuttgarti Zeneakadémián. Aktív koncertező élete mellett fontos számára a tanítás, 2013 óta Alma Matere tanára. A világ nagy művészeinek mesterkurzusait hallgatta, többek között részt vett Keiko Abe (a világhírű marimbaművészt és zeneszerzőt ő hívta meg Moszkvába, hogy tanítson és koncertet adjon, még együtt is játszottak) A. Loguin, L. Albert, N.J. Jivkovic, K. Tresselt kurzusain.

Csodagyerek volt, már 6 éves korában elkezdte a koncertezést, 10 évesen már nemzetközi versenyt nyert, 15 évesen hazája egyik művészeti díját nyerte el, később a Spivakov Alapítvány ösztöndíjasaként rendszeresen képviselte Oroszországot a nemzetközi koncertélet színpadjain, szóló és zenekari művészként egyaránt. Fellépett Oroszország, Európa és az Egyesült Államok legjobb koncerttermeiben (A Carnegie Hall-ban először 12 éves korában játszott egy zenekar tagjaként, ezt a korai debütálást azóta két koncert követte), neves zenekarok meghívására. Fiatal kora ellenére visszatérő vendége európai fesztiváloknak, pl. Colmarba már négyszer hívták, versenyek állandó résztvevője, legutóbb a stuttgarti nemzetközi marimba versenyen ért el 2. helyezést.

2013 óta YAMAHA Artist-ként járja a világot, emellett két orosz zenekarban (Független Államok Közössége Ifjúsági Zenekar V. Spivakov ill. a Csajkovszkij Szimfonikus Zenekar V. Fedoszejev irányítása alatt) is szólamvezető timpanista.

A művész a kurzushoz kapcsolódóan szólókoncertet tart a Kupolateremben 2015. március 21-én este 7-kor.

Címkék