SibHack Budapest – kreatív verseny Sibelius születésének 150. évfordulója alkalmából

2015. augusztus 6.

SibHack Budapest – kreatív verseny Sibelius születésének 150. évfordulója alkalmából

Az idén a budapesti Finnagora Finn Kulturális Központ által meghirdetett „hackathon”, azaz ötletverseny meghatározott ideje alatt 1-4 fős csapatok készítik el versenyműveiket, mely lehet bármi installációtól számítógépes alkalmazásig. A SibHack végén a csapatok prezentálják munkáikat a közönség és a háromtagú zsűri részére, akik értékelik a pályaműveket. A hagyományos tudományos, technikai és művészeti határokat bátran átlépő verseny egyik célja, hogy Sibelius munkásságát a klasszikus zenére kevésbé fogékony közönségnek is felmutassa, másrészt a hagyományos kulturát ismerő ám a technológiára kevésbé nyitott fiataloknak felvázolja a nyitott gondolkodás és együttműködés által kínált lehetőségket. A SibHacken részt vevő csapatoknak két napjuk és egy éjszakájuk van arra, hogy létrehozzanak egy demót. A győztes csapat a 2015. szeptember 18–20. között Ljubljanában megrendezendő Music Tech Festen mutathatja be a nyertes projektet.

A SibHack versenyre 2015. szeptember 12-13-án a Tesla Kulturális Központban kerül sor, jelentkezni szeptember 3-áig lehet a https://sibhackbp.eventbrite.com címen. További információk a verseny honlapján, illetve Facebook oldalán.

 

 

Hogyan működik?

1. Alkoss csapatot — Az eseményen 1–4 fős csapatok vehetnek részt. Minél sokoldalúbb és változatosabb a csapatod, annál jobb!

2. Ne habozz, és regisztrálj szeptember 3. előtt! — Regisztráld a csapatodat az Eventbrite-on keresztül! Jelentkezéseket korlátozott számban tudunk fogadni, ezért cselekedj gyorsan! Körülbelül 50 hely áll rendelkezésre, melyeket jelentkezési sorrendben töltünk be. Kérjük, jelezd, hogy hozol-e magaddal valamilyen különleges felszerelést, és/vagy van-e valamilyen technikai kérésed a rendezőkhöz.

3. Mesélj magadról — A csapat minden egyes tagjának külön is regisztrálnia kell a csapat hashtagjét használva, ami segít beazonosítani a csapatokat. Mesélj a hátteredről, a korábbi munkáidról és arról, mire készül csapatod a hackathonon.