Sikeresen szerepeltek a Zeneakadémia hallgatói a XVII. Országos Dohnányi Ernő Kamarazene Találkozón és Versenyen

2020. március 17.

Több mint ötven fiatal zenész, összesen huszonegy kamarazenei csoport lépett fel az elmúlt hétvégén a XVII. Országos Dohnányi Ernő Kamarazene Találkozón és Versenyen a Debreceni Egyetem Zeneművészeti karán. Az eseményen minden évben megmérettethetik magukat a zenei felsőoktatás hallgatói. Idén több mint ötven egyetemista, huszonegy kamarazenei csoport lépett a Debreceni Egyetem Zeneművészeti Karának színpadára különböző formációkban a szonáta, a trió, a kvintett és a szextett műfajában. Az eseményen többek között zongorista, szaxofonos, csellista, fuvolista, fagottos, kürtös és oboista diákok játszottak.

A produkciókat háromtagú zsűri értékelte, akik a résztvevőknek a verseny után konzultációt is tartottak. A zsűri elnöke Török Géza karmester, tagjai Masopust Péter főiskolai docens és Somogyi-Tóth Dániel zongoraművész és karmester voltak.

A legtehetségesebb együtteseket nívódíjjal, a zsűri különdíjával és rektori különdíjjal jutalmazták.

A Zeneakadémia hallgatói közül két együttes is elismerésben részesült: a Várallyay Eszter, Petruska Emma és Mikulík Márton alkotta trió Beethoven op 1/1-es Esz-dúr zongoratriójával kiemelt nívódíjat (tanáruk: Wagner Rita), a Sándor Norbert–Robotka Bertalan duó pedig Brahms op. 120/1-es f-moll klarinét-zongora szonátájával nívódíjat érdemelt ki.

Kiemelkedő darabválasztásért Rektori különdíjat kapott Durst-Gál Márta kvartettje.

Címkék