Sound Exchange workshop a Zeneakadémia hallgatóival

2012. november 7.

A nemrég alakult elektronikus zenei médiaművészet szakirány hallgatói októberben workshopon vettek részt Szigetvári Andrea tanárnő vezetésével. A Goethe Intézet és az UH Fest szervezésében létrejött Sound Exchange elnevezésű projektnek az Akvárium Klub adott otthont. Projekt vezetőként a lengyel elektronikus zeneszerző Wojciech Kucharczyk keze alatt dolgozhattak a hallgatók.

 

Az alábbiakban az ő beszámolóik olvashatók a workshopról:

 

„A workshop témája az idegen nyelv okozta nehézségek voltak, amihez interjúkat készítettünk az utcán külföldi emberekkel, idegen nyelven olvastunk, olvastattunk és énekeltettünk, signalokat terveztünk, különböző- eddig ismert művek felhasználása mellett feldolgoztunk egy népdalt is, melyet Wojciech Kucharczyk énekelt el magyarul. Ebben az öt napban mindamellett, hogy rengeteg szakmai tapasztalatot szereztünk az elektronikus zeneszerzéshez szükséges eszközök használatához, megtanultunk csapatban dolgozni, és sikerült elkészítenünk egy rádiójátékot, melyet az Akvárium klubban és a Tilos rádióban is hallhattunk.”

 

„Rengeteg új dolgot tanultam a workshop alatt! Rájöttem, hogy a nyelvtudás igen fontos főleg a mi tanulmányaink, későbbi szakmánk szempontjából. Új benyomásokat kaptam, megismerhettem egy másik országban élő zeneszerző munkásságát. Összességében jó volt nagyon ez a workshop, Észre sem vettük és a 6 főből álló tanszakunk pillanatok alatt egységgé kovácsolódott és együtt dolgoztunk, jó érzés volt létrehozni vmit, ami érték és megmarad.”

 

A workshopon készült rádiójáték meghallgatható itt:

http://www.soundexchange.eu/blog/

 

 

 

Elektronikus zenei workshop