Magyarország, ahol ma is alig élnek többen tízmilliónál, annyi muzsikust és oly sok kiváló zeneművet adott a világnak. Hálás vagyok, hogy ott születtem, és ott tanulhattam.

Solti György

Szöulban jártak a Zeneakadémia oktatói és hallgatói

2019. december 7.

A Dél-Korea és Magyarország közötti diplomáciai kapcsolat harmincéves évfordulója alkalmából a Zeneakadémia néhány diákja és tanára szöuli egyetemekre látogatott el, ahol a hallgatók és a tanárok koncerteket adtak, az oktatók továbbá mesterkurzusokat tartottak.

A Külgazdasági és Külügyminisztérium támogatásával november 16. és 23. között megvalósult úton a Seoul National University, az Ewha Womens University és a Korean National University of Arts volt a látogatások helyszíne. Előbbi két intézményben lépett fel a diákokból álló vonós formáció: Kökény Eszter, Pinkert Edina, Soós Áron, Dósa Csenge, Józsa Dalma, Vitályos Bence, Szűcs Boglárka, Görbicz Fülöp, Molnár Dániel, Petruska Emma, Papp Henrik és Mohácsi Vilmos, valamint a Zeneakadémia két tanára, Borbély László zongoraművész és Pálfi Csaba klarinétművész, akik mindhárom egyetemen mesterkurzust is tartottak a helyi hallgatóknak. A delegáció felkereste a szöuli magyar nagykövetséget is, ahol Csoma Mózes nagykövet úr és Kálmán Andrea kulturális tanácsos fogadta őket.

 

A képre kattintva galéria nyílik!