Tájékoztatás az Egyetem Szenátusának júliusi ülésén hozott döntéseiről

2013. július 11.

Az Egyetem Szenátusa 2013. július 9-i ülésén több személyi kérdésben nyilvánított véleményt.

 

Az Egyetem Szenátusa 2013. július 9-i ülésén több személyi kérdésben nyilvánított véleményt.

 

A testület véleményezte és egyhangúlag támogatta Dr. Vigh Andrea rektori megbízásra beérkezett pályázatát. A főigazgatói megbízásra beérkezett pályázatokat – három jelölt meghallgatását követően – rangsorolta, továbbá véleményezte és támogatta Varga Zoltán (Fúvós Tanszék) docensi, valamint Dr. Deszpot Gabriellának a Kodály Zoltán Zenepedagógiai Intézet tudományos főmunkatársi munkakörének betöltésére benyújtott pályázatát.

 

A testület módosította a Doktori, valamint a Habilitációs Szabályzat több rendelkezését, tárgyalt a kulturális tevékenység új szervezeti megoldásáról szóló rektori javaslatról, továbbá jóváhagyta az egyes új típusú tanári képzések tantervéről, tantárgyi programjairól szóló előterjesztésben foglaltakat és az ajánlott tanterv-módosításra vonatkozó javaslatot.

 

A Szenátus határozatban méltatta és köszönte meg a nyugállományba vonuló Dr. Bankó Sándor főtitkár többéves magas színvonalú jogi-szakmai munkáját és azt, hogy rendkívüli tudását az Egyetem – és állandó levezető elnökként a Szenátus – szolgálatába állította.