„Through the Looking Glass” – fotókiállítás a Ligeti épületben

2015. szeptember 15.

Szeptember végéig tekinthető meg Maurice Gunning ír fotóművész kamaratárlata a Zeneakadémia Wesselényi utcai épületében.

Maurice Gunning a 2012/2013-as tanévben Batta András meghívására a Zeneakadémia rezidens fotósaként dokumentálta a főépület rekonstrukciója miatt ideiglenes helyszíneken működő egyetem életét. Budapesti élményeiről és a kiállítás koncepciójáról Batta András beszélgetett a fotóművésszel. A Zeneakadémia volt rektora kiemelte, a fotókon keresztül valóban belülről látható az Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem élete, a zeneoktatás már-már intim pillanatai.
 

Fotó: Zeneakadémia / Kasza Gábor - a képre kattintva galéria nyílik!
 

A magyarul leginkább Nagyítólencsén át címmel visszaadható, „Through the Looking Glass” elnevezést viselő sorozat – melyből a kiállított képek csupán ízelítőt nyújtanak – egy öreg kamerával, 6 milliméteres filmre készült, ugyanis a technikai eszközökkel is reflektálni kívánt a téma bensőségességére a fotográfus, aki 2006 óta a Limericki Egyetem keretei között működő Irish World Academy of Music and Dance fotósaként tevékenykedik, és az elmúlt időszakban Latin-Amerikában és Gambiában is dokumentálta az ír kultúra nyomait. Az egybegyűlteket Ms. Wendy Dorman-Smith, az Ír Nagykövetség misszióvezető-helyettese  köszöntötte, majd Kriesch Barbara, a Zeneakadémia hárfa mesterszakos hallgatója kelta hárfán két ír népdalt adott elő. A kommunikációs igazgatóság gondozásában létrejött kiállítás, melyet Kutnyánszky Csaba rektorhelyettes nyitott meg, a Culture Ireland, a budapesti Ír Nagykövetség és az Arts Council támogatásával valósult meg, és 2015. szeptember 25-ig tekinthető meg a Zeneakadémia Ligeti György épületének aulájában.

A kiállításmegnyitón készült fotók ide kattintva tekinthetők meg.