Tizenkét doktorral gazdagodott a Zeneakadémia

2017. november 4.

Ismét doktorokat avattak a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen, a tizenhatodik Encaeniának a Régi Zeneakadémia Kamaraterme adott otthont.

A diplomaátadó ünnepség a Doktori Iskola tanács-tagjainak ünnepélyes bevonulásával kezdődött. A pulpituson foglalt helyet Kovács Sándor, a testület elnöke, illetve tagjai: Dr. Vigh Andrea, valamint Batta András, Hőna Gusztáv, Kamp Salamon, Kutnyánszky Csaba, Halmai Katalin, Mohay Miklós, Perényi Eszter, Somfai László, Tallián Tibor és Vikárius László, a tanács tagjai.

A tizenkét leendő doktor a terembe belépve a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem szimbólumát, a rektori láncot megérintve mondta el az ünnepélyes esküt: „Fogadom, hogy Magyarországhoz és annak alkotmányos rendjéhez mindenkor hű leszek. Az egyetem doktoraihoz méltóan odaadással, tudásom fejlesztésén a jövőben is munkálkodom, és azt hazám és az egyetemes művelődés szolgálatába állítom. Mindezzel arra is törekszem, hogy megbecsülést szerezzek a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemnek, amely engem doktorrá fogadott.”

Az eskütétel és a doktori oklevelek átvétele után Gál Ildikó énekelte Bartók Az én szerelmem című dalát, illetve Kodály Székelyfonójából a Jöjjön haza édesanyám című balladát.

Az ünnepség végén Dr. Vigh Andrea rektor habilitációs oklevelet adott át Deákné Kecskés Mónikának. Ezután a Doktori Tanács Tagjai és a frissen avatott doktorok Liszt Ferenc egykori lakásába átvonulva tisztelegtek az alapító emléke előtt.

A képre kattintva galéria nyílik!

 

Az ünnepségen DLA doktori oklevelet kapott:


Futó Balázs
Galavics Gábor
Juhász-Molnár Boglárka
Sáry Bánk
Szabó Judit
Széplaki Zoltán
Szilágyi Gyula
Velez Alekszandra
Vörösné Udvardy Gizella
Zétényi Tamás

 

 

Az ünnepségen PHD doktori oklevelet kapott:


Malina János György
Zsovár Judit

 

 

Az ünnepségen habilitációs doktori oklevelet vett át:


Deákné Kecskés Mónika