Több növendék is sikerrel szerepelt a Los Angeles-i Liszt-versenyen

2021. április 23.

Helyezést és különdíjakat nyertek diákjaink és doktori hallgatóink az április 22-én véget ért Los Angeles-i Nemzetközi Liszt Zongora és Ének Versenyen, amelyen a Zeneakadémia két oktatója is zsűritag volt.

A járványhelyzet miatt online rendezték meg a rangos Los Angeles-i Liszt-versenyt, a nemzetközi zsűri tíz ország 167 versenyzőjének 187 versenyvideóját 10 kategóriában bírálta el április 1. és 22. között. A testület tagja volt Dr. Szabó Orsolya és Dr. Dráfi Kálmán, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem két oktatója is. A verseny fővédnöke Vashegyi György, a Magyar Művészeti Akadémia elnöke, alapítói Neszlényi Judith és Geraldine Keeling zongoraművészek, jelenlegi igazgatói pedig Dr. Katherine Hickey egyetemi professzor és Dr. Polgár Éva zongoraművész-professzor.

A Zeneakadémia növendékei közül Pellet Sebestyén a IV. és a VII. (Concerto) kategória 1. díjait hozta el, az American Liszt Society Különdíja és a legjobb előadásért járó különdíj mellett, Kovács Gergely pedig a VI. (Hosszabb művek) és a X. (Budapest Concert) kategória 3. díjait. Ezen felül mindketten elnyerték a verseny magyarországi részvételi és utazási ösztöndíj-pályázatát. A versenyt megelőzően a Liszt Jótékonysági Gálaesten mutatkoztak be a hazai közönségnek, az eseményt az M5 kulturális csatornája közvetítette, és ide kattintva visszanézhető.

Elismerő oklevelet kapott továbbá Gerebics Sándor, BA I. éves elektronikus zenei médiaművészet szakos diák.

A Doktori Iskola hallgatói közül két énekes szerepelt sikeresen a megmérettetésen: Tatai Nóra a IX. (Ének, New York Concert) kategória 1. díját és a Margaret Corel Emlékdíjat, Bódi Zsófia pedig a VIII. (Ének) kategória 3. díját, valamint a IX. (Ének, New York Concert) kategória 2. díját vehette át.